Црна недјеља угасила три живота

nezavisne.com
Црна недјеља угасила три живота

Бањалука - На путевима БиХ у недјељу у саобраћајним несрећама живот су изгубиле три особе - Бањалучани Микајло Гатарић (55) и Радан Мијатовић (58), те Садет Нумановић (28) из Илијаша.

Мијатовић је погинуо у Јошиковој Води код Бањалуке око 19 часова, када га је возило којим је управљао непознати возач и које је ишло великом брзином ударило, одбацило неколико метара и усмртило на путу Бањалука - Бронзани Мајдан.

Мијатовићево тијело, како сазнајемо, од силине удара прелетјело је  преко другог возила које је у том моменту наишло. Овај возач је  позвао полицију, док је онај који је одговоран за смрт само додао гас.

Иако је брзо стигла Хитна помоћ, Мијатовићу није било спаса, а у покушају да пронађе кривца, након несреће полиција је блокирала цијело подручје и пут Бањалука -  Бронзани Мајдан.

Како су нам испричали мјештани, Мијатовић је живио сам у Борковићима, јер му је мајка преминула  прије годину, а сналазио се тако што је радио на дневницу. Комшије, које су у шоку, кажу да им је жао због трагедије и надају да ће полиција ускоро наћи возача који је одговоран за његову смрт.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука наложио је да се предузму све потребне истражне радње у циљу утврђивању свих околности саобраћајне несреће, а наложена је и обдукција тијела настрадалог.

Гатарић је погинуо око 10.30 када се трактором преврнуо у Стричићима, код Бањалуке. Несрећа се десила на локалном путу у мјесту Дујаковци, а незванично сазнајемо да је мушкарац превозио ђубре те да се натоварен трактор преврнуо и  приклијештио га. Његово тијело испод трактора  извукли су бањалучки ватрогасци.

Још једна саобраћајна несрећа са смртним исходом истог дана догодила се у Илијашу, у којој је страдао Нумановић, 28-годишњи мотоциклиста. Несрећа се догодила у поподневним сатима када је изгубио контролу над сузукијем којим је управљао те је слетио у корито ријеке Мисоче.

Исто вече у саобраћајној незгоди код Приједора повријеђене су три особе у мјесту Зецови када су се сударила два голфа. Теже је повријеђен Драго Радуловић (60) из Приједора, који је возио голф 2, док су лакше повријеђени Едвин Карабег (31), који је управљао голфом 3, и његов сувозач С.А. (24) из Санског Моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана