Ћорави продао дијете за печено прасе

blic.rs
Ћорави продао дијете за печено прасе

Панчево - Зоран Новаковић (40) Ћорави осуђен је пред Вишим судом у Панчеву на само шест година затвора због мучења и продаје малољетне Д. П.

Тек послиије изрицања првостепене пресуде, на коју Новаковић има право жалбе, откривени су стравични догађаји кроз које је прошла дјевојчица. 

- Новаковић је Д. П. упознао као дјевојку свог сина. Искористио је то што је била штићеница Центра за социјални рад и тешког материјалног стања. Отео јој је телефон и личну карту, коју је имала као малољетница. Претио јој је да ће је тући пајсером и убити уколико га не послуша и не проституише се за њега. Дјевојчица је плакала, молила га да је пусти да се врати у Дом, али он је био бескомпромисан. Терор је трајао данима, пише Блиц.

Новаковић је дјевојчици давао презервативе, остављао ју је на оближњој пумпи и надгледао је из аутомобила. 

- У току вечери је дошао до девојчице, која је понављала да не може више да ради, да је исцрпљена и уморна. Он јој је бесно отео из торбице 10.000 динара, које је зарадила од пет муштерија. Вратио ју је у кућу, коју је изнајмио и где ју је држао заточену - кажу у тужилаштву. 

Новаковић је био бијесан због слабе зараде дјевојчице. Бацао ју је на кревет, изгладњивао. Ограничавао јој је воду. Држао ју је заточену у кући гдје су услови били неподношљиви и нехумани. 

- Пошто је био незадовољан зарадом, одлучио је да је прода. Одвезао ју је у Нови Сад код рођаке Кристине Д. Она није могла да ожени сина и хтела је од Новаковића да купи девојчицу. Договорили су се да девојчица остане, а да Новаковић за њу добије 100 евра. Али, пошто новца није било, договорили су се да девојчицу прода за печено прасе. Новаковић је рекао рођаки да девојчици не враћа документа, да је не пушта нигде - откривају у тужилаштву. 

Ипак, цио случај је дошао до полиције када је Кристина Д. сазнала шта је све са дјевојчицом радио Новаковић. 

- Све су пријавили полицији. Новаковић је ухапшен, а Виши суд је сада донео првостепену пресуду - кажу у Вишем тужилаштву.

Страћара страве

Кућа Лазара Ћирића у Улици Баваништански пут 328 и по дану личи на праву кућу страве. Капија, иза које се простирало дугачко двориште, била је закључана.
- Знамо да су ту живели и макрои са проституткама. Реч је махом о девојчицама. Куповали су код нас цигарете, а оне су заиста ужасно изгледале - прича радник на оближњој пумпи, која се налази недалеко од куће у којој је Новаковић мучио жртву.
Изненађена комшиница Душанка Гавриловић познаје власника куће.
- Откад су похапсили те изгреднике, у кућу долази власник скоро сваки дан. Њега сам само виђала у дворишту. Ту девојчицу, као ни људе, нисам виђала. Ја ноћу слабо излазим из своје куће - прича Душанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана