Čišćenje pištolja bilo kobno za sportistu iz Bihaća?

nezavisne.com
Čišćenje pištolja bilo kobno za sportistu iz Bihaća?

Bihać - Haris Raković, 22-godišnji zaštitar iz Bihaća, smrtno je stradao u poslovnici Unikredit banke u Bihaću, a rezultati do sada provedene istrage ukazuju da se radi o nesretnom slučaju i, nezvanično, navodno je čistio službeni pištolj koji je potom opalio i pogodio ga u grudi.

Portparol MUP-a USK Snežana Galić kaže kako je isključena mogućnost da se radi o ubistvu.

“Smrtno je stradao H.R. od posljedica upotrebe vatrenog oružja i radi se o službenom pištolju kojeg je imao kod sebe. Zasad se isključuje mogućnost ubistva. Šta se tačno desilo, da li je riječ o samoubistvu ili nečem drugom,  pokazaće rezultati provedene istrage i obdukcije tijela”, istakla je Galićeva.

Prema njenim riječima, beživotno Rakovićevo tijelo pronašao je u nedjelju oko 19 sati njegov kolega koji je došao da preuzme smjenu te o tome odmah obavijestio policiju.

Na lice mjesta pozvana je i Hitna pomoć, ali su medicinari po dolasku na lice mjesta mogli samo da konstatuju smrt nesretnog zaštitara.

“Na osnovu dosadašnje istrage evidentirano je da nije bilo pokušaja nasilnog ulaska u objekat i da je H.R. bio sam u prostoru banke kada se dogodio ovaj slučaj”, saopštili su iz policije.

Istakli su kako će poslije obdukcije, koja treba biti obavljena danas u poslijepodnevnim satima, i vještačenja oružja biti poznato više detalja o ovom događaju.

Kontaktirali smo i poslovnicu Unikredit banke u Bihaću gdje se desio ovaj događaj, koja se nalazi u Ulici Petog korpusa, ali su nam tamo rekli da ne žele komentarisati slučaj i da sve prepuštaju nadležnim institucijama.

Inače, radi se o mladiću koji se dugo godina uspješno bavio poverliftingom, sportom koji je najsličniji dizanju tegova.

Nedavno je Raković nastupio na svjetskom prvenstvu u ovom sportu koje je održano u Mađarskoj, gdje je  u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto.

Svi koji su ga poznavali kažu kako je bio uzoran sportista i momak za primjer. Emotivnim porukama i biranim riječima na društvenim mrežama od Rakovića su se oprostili njegovi prijatelji i sugrađani, kao i brojni sportisti i sportski radnici iz cijele Bosne i Hercegovine.

Posebno emotivnu poruku uputio je njegov sugrađanin Harun Sadiković, državni reprezentativac BiH u džudou.

“Šampione, pozdravljam te zadnji put. Ti si bio dio mene, prijatelj, brat i sve. Šampione, nedostajaće mi tvoj osmijeh, savjet i ohrabrivanje. Šampione, sad sam se uvjerio da Bog uzima samo najbolje, vjerujem da si otišao na bolji svijet i da čuvaš mjesto za mene pored sebe kada mi jednog dana otkuca vrijeme. Šampione, ostao sam ti dužan jednu medalju, a ja ne volim biti nikome dužan i pokloniću ti je kada je osvojim”, napisao je Sadiković i rasplakao mnoge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana