Чишћење пиштоља било кобно за спортисту из Бихаћа?

nezavisne.com
Чишћење пиштоља било кобно за спортисту из Бихаћа?

Бихаћ - Харис Раковић, 22-годишњи заштитар из Бихаћа, смртно је страдао у пословници Уникредит банке у Бихаћу, а резултати до сада проведене истраге указују да се ради о несретном случају и, незванично, наводно је чистио службени пиштољ који је потом опалио и погодио га у груди.

Портпарол МУП-а УСК Снежана Галић каже како је искључена могућност да се ради о убиству.

“Смртно је страдао Х.Р. од посљедица употребе ватреног оружја и ради се о службеном пиштољу којег је имао код себе. Засад се искључује могућност убиства. Шта се тачно десило, да ли је ријеч о самоубиству или нечем другом,  показаће резултати проведене истраге и обдукције тијела”, истакла је Галићева.

Према њеним ријечима, беживотно Раковићево тијело пронашао је у недјељу око 19 сати његов колега који је дошао да преузме смјену те о томе одмах обавијестио полицију.

На лице мјеста позвана је и Хитна помоћ, али су медицинари по доласку на лице мјеста могли само да констатују смрт несретног заштитара.

“На основу досадашње истраге евидентирано је да није било покушаја насилног уласка у објекат и да је Х.Р. био сам у простору банке када се догодио овај случај”, саопштили су из полиције.

Истакли су како ће послије обдукције, која треба бити обављена данас у послијеподневним сатима, и вјештачења оружја бити познато више детаља о овом догађају.

Контактирали смо и пословницу Уникредит банке у Бихаћу гдје се десио овај догађај, која се налази у Улици Петог корпуса, али су нам тамо рекли да не желе коментарисати случај и да све препуштају надлежним институцијама.

Иначе, ради се о младићу који се дуго година успјешно бавио поверлифтингом, спортом који је најсличнији дизању тегова.

Недавно је Раковић наступио на свјетском првенству у овом спорту које је одржано у Мађарској, гдје је  у својој категорији освојио треће мјесто.

Сви који су га познавали кажу како је био узоран спортиста и момак за примјер. Емотивним порукама и бираним ријечима на друштвеним мрежама од Раковића су се опростили његови пријатељи и суграђани, као и бројни спортисти и спортски радници из цијеле Босне и Херцеговине.

Посебно емотивну поруку упутио је његов суграђанин Харун Садиковић, државни репрезентативац БиХ у џудоу.

“Шампионе, поздрављам те задњи пут. Ти си био дио мене, пријатељ, брат и све. Шампионе, недостајаће ми твој осмијех, савјет и охрабривање. Шампионе, сад сам се увјерио да Бог узима само најбоље, вјерујем да си отишао на бољи свијет и да чуваш мјесто за мене поред себе када ми једног дана откуца вријеме. Шампионе, остао сам ти дужан једну медаљу, а ја не волим бити никоме дужан и поклонићу ти је када је освојим”, написао је Садиковић и расплакао многе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана