Četvorka uhapšena zbog likvidacije Ramba

S. A.
Četvorka uhapšena zbog likvidacije Ramba

Sarajevo - Muamer Karavdić (28), Armin Halilović (21), Munir Sinanović (33) i Damir Hasanović (26) iz Ilijaša uhapšeni su i predati sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su učestvovali u krvavom obračunu ispred noćnog kluba "Cool" u Ilijašu gdje su proteklog vikenda na smrt nožem izbodeni Meho Isanović i Nijaz Hasanović Rambo.

Oni su nakon ispitivanja u policiji predati Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu a četvorki se na teret stavlja ubistvo Ramba.

Tragedija se dogodila u nedjelju dva časa iza ponoći. Prema pričama očevidaca Isanović i Rambo bili su u odvojenim društvima u noćnom klubu. U jednom trenutku Rambo je krenuo kući i stao je kod svog automobila da sačeka Isanovića koji je ubrzo izašao iz kluba. Kada mu je prišao Rambo ga je nožem ubo u stomak nakon čega je bacio nož.

Kada su vidjeli šta se desilo Isanovićevi prijatelji istrčali su iz ugostiteljskog objekta i nasrnuli su na Ramba. Oni su ga pretukli a navodno jedan od njih ga je ubo nožem. Poslije toga napadači su pobjegli a Isanović i Hasanović prevezeni su u sarajevsku bolnicu gdje su podlegli povredama.

Šta je motiv ovog obračuna niko sa sigurnošću ne može da kaže sem da su razmirice između njih dvojice vjerovatno odstojale odranije.

Kako se još moglo čuti Rambo i Insanović bili su zemljaci iz okoline Srebrenice. Kobne noći kažu da su čak i častili jedan drugog pićem zbog čega se nije ni slutilo da bi moglo doći do tragedije. Više detalja o ovom slučaju biće poznato nakon policijske istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana