Četiri mladića obljubila maloljetnicu u Doboju

N. B.
Četiri mladića obljubila maloljetnicu u Doboju

Doboj - Policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv E. T. (23), M. M. (20), A. H. (23) i I. B. (23) iz Zavidovića zbog sumnje da su imali seksualne odnose sa djevojčicom (14) u Doboju.

Trojica osumnjičenih za pedofiliju uhapšena su u srijedu na području Zavidovića. Četvrti akter ove afere I. B. je na slobodi jer se nalazi na privremenom radu u inostranstvu. Akciju privođenja izveli su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prijavljeni se terete da su u avgustu prošle godine u večernjim časovima imali seksualne odnose sa maloljetnicom, sa kojom su prethodno dogovorili sastanak. Pri tom su znali koliko ona ima godina, a djevojčica je dobrovoljno pristala na seks sa četvoricom mladića.

U policiji su rekli da su ovaj slučaj rasvijetlili na osnovu detaljne istrage.

- E. T., M. M. i A. H. smo preuzeli od kolega u Zavidovićima. Oni su predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Doboju, koje će dalje preduzeti mjere protiv njih. Terete se za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina - rekla je portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Dodala je da u policiji ne mogu iznositi više detalja o ovom slučaju iz razloga što se radi o maloljetnoj osobi.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojčica nije bila pod uticajem droga ili alkohola u vrijeme kada je imala odnose sa četvorkom.

Pedofilija je juče otkrivena i u jednom selu kod Banjaluke, gdje je muškarac (22) uhapšen zbog sumnje da je živio sa maloljetnicom koja ima manje od 15 godina. Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je jednomjesečni pritvor za mladića koji se tereti da je duže od godinu živio sa djevojčicom u vanbračnoj zajednici. On je juče ispitan u ovoj pravosudnoj instituciji u kojoj nisu željeli da daju više informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana