Челинац: Сарић претучен послије пријетњи убиством

Небојша Томашевић
Челинац: Сарић претучен послије пријетњи убиством

Челинац - Неколико особа претукло је Владу Сарића из Скатавице код Челинца, а претходно му је пријећено убиством током одржавања манифестације "Скатавица - родни крај" у том селу.

Сарић је "Гласу Српске" потврдио да му је претходно убиством пријетио Вјекослав Гаврић, а да је касније нападнут мучки с леђа и да је све пријавио полицији.

Сарић, који је задобио повреде по цијелом тијелу, испричао је да је њега и сина напало више особа и да је једва успио да се одбрани.

- Било је традиционално окупљање мјештана и расељених из Скатавице као и сваке године. Представница удружења "Скатавице" Дара Топић је одржала говор и рекла да сви окупљени треба да се пријаве удружењу. Послије тога мени је дошао Вјекослав Гаврић и почео да ми пријети убиством пошто нисам пријављен у то удружење - казао је Сарић и додао да је тада изашао са мјеста славља.

Према његовим ријечима, Гаврић му је рекао: "Ако не будеш слиједио упутства бићеш убијен", а затим га је док је ишао испред сеоског дома неко с леђа напао.

- Тада је више особа мучки напало и мене и сина. Многе од тих људи уопште не знам. Тукли су ме по глави, а чуо сам да неки вичу "немојте га каменом убићете га". Држала су ме четворица, а други су ме тукли - испричао је Сарић те нагласио да је некако успио да се одбрани и случај одмах пријави полицији.

У ЦЈБ Бањалука су казали да им је овај напад пријављен 26. јула око 18 часова.

- Током манифестације "Скатавица - родни крај" дошло је до туче В. С, Ж. С. и М. Г. Полиција је обавила увиђај и у току је истрага овог случаја с циљем расвјетљавања догађаја - рекли су у ЦЈБ Бањалука и додали да не могу да откривају детаље.

Сарић је истакао да не зна зашто је претучен и да ни са ким ко га је тукао није био у сукобу, а да многе од њих и не познаје.

Очевици су испричали да је Владо Сарић један од ријетких мјештана који нису напустили ово село, упркос тешким условима за живот, те да је жалосно што људи који су отишли из тог села на оваквим манифестацијама стварају инциденте.

Очевици су додали да је у тучи учествовао и Мирослав Гаврић и да су видјели када је Сарића ударао у главу.

Мирослав Гаврић је одраније познат полицији, а у априлу ове године био је ухапшен и притворен због сумње да је силовао познаницу.

Током јучерашњег дана нисмо успјели да контактирамо са представницима удружења "Скатавица" које је организовало манифестацију "Скатавица - родни крај". Нисмо могли да ступимо у контакт са другим учесницима туче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана