Челичним сајлама чупали банкомате по Њемачкој

Сања Амиџић
Челичним сајлама чупали банкомате по Њемачкој

Лангенхаген - Осам чланова организоване криминалне групе међу којима су држављани БиХ и Црне Горе ухапшени су након што су покушали да украду банкомат у Лангенхагену у Њемачкој.

Идентитет крадљиваца није саопштен, а према писању њемачких медија, група је у крађу дошла са четири возила.

Провалили су у стаклени простор хола центра за игре на срећу у Волфенбутелу, одакле су из постоља ишчупали банкомат и понијели у возило.

Како преносе портали, лопови су помоћу челичних сајли банкомат покушали да унесу у комби, а када им то није пошло за руком, све су напустили и сјели у остала три возила те побјегли у различитим правцима.

Брзом реакцијом полиције тројица пљачкаша убрзо су ухапшена недалеко од мјеста крађе док су остали ухапшени у опсежној полицијској потјери у којој је учествовало неколико хеликоптера, специјална полиција, бројна возила и пси трагачи.

Како сазнајемо, разбојници су за ову пљачку користили украдени комби "фолксваген Т4".

Њемачка полиција поменуту криминалну групу осим ове крађе терети за још двије пљачке и девет покушаја крађе банкомата на подручју Њемачке. Осим овога сумњиче их и за крађу 12 аутомобила и камиона које су користили када су ишли да краду. Такође их терете и за покушај крађе још четири возила.

Сумња се да су управо чланови ове групе украли банкомат почетком јануара ове године у тржном центру "Сити Галери" у Волфзбургу, пошто је код неких од њих током истраге пронађен новац из овог банкомата.

Тада је у раним јутарњим часовима бијели комби разбио улазна врата центра и ушао у хол, гдје су највјероватније челичним сајлама одвалили један од два банкомата из његовог лежишта након чега су га одвезли. Тада је претресено неколико локација у градовима Зесен, Гифхорн и Лангенхагену у Доњој Саксонији. Том приликом ухапшено је осам чланова ове банде, од којих је седам задржано у притвору.

Случајеви у БиХ

Крађа банкомата није страна ни на подручју БиХ. Тако су прије неколико година лопови помоћу челичних сајли и аутомобила ишчупали банкомат Рајфајзен банке који се налазио у излогу робне куће "Боска" у Бањалуци. Прије тога, сличан случај се догодио у Градачцу, када су лопови украли банкомат Интеса Санпаоло банке у којем је било око 40.000 марака. Сличне крађе догодиле су се и на подручју Добоја, Кнежева и Котор Вароша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана