Чауре адути тужилаштва на суђењу Зикрији Кркићу

Небојша Томашевић
Чауре адути тужилаштва на суђењу Зикрији Кркићу

Бањалука - Тужилац Вукашин Кондић у завршној ријечи затражио је од вијећа бањалучког Окружног суда да осуди држављанина Норвешке Зикрију Кркића (42) за убиства Мухарема Балића и Алмира Реџића као и недозвољено држање оружја.

С друге стране, Кркићева одбрана сматра да нема доказа за његову кривицу те да је истрага вођена незаконито.

Пресуда ће бити изречена у понедјељак, 7. септембра, у 15 часова.

Оптужница Кркића терети да је 28. јула прошле године пола часа прије поноћи у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио Балића и Реџића из Приједора. У њих је испалио више од 10 метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву.

Тужилац Кондић је износећи завршне ријечи казао да кривицу оптуженог доказују бројни докази и изјаве свједока.

- Чауре пронађене на лицу мјеста и оне у дворишту Кркића испаљене су из истог оружја. Утврђено је да је Кркић раније имао сукоб са убијеним Алмиром Реџићем. Постоје свједоци који су послије убиства видјели аутомобил "голф 5", који личи на онај који је власништво оптуженог, како пролази поред мјеста злочина - казао је тужилац Кондић.

Браниоци оптуженог Кркића адвокати Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић сматрају да њихово брањеник треба да буде ослобођен.

- Изјаве свједока тужилаштва су контрадикторне, а истрага је вођена супротно закону. Не знамо како су током увиђаја покупљене чауре с лица мјеста и гдје су предате. Можда их је неко могао однијети и бацити у двориште оптуженог. Вјештачење ДНК, а које тужилаштво није приложило, доказало је да на чаурама са мјеста злочина нема трагова Кркића - рекла је Ивановићева.

Кркић је у Трнопољу познат по томе што је довођен у везу са вехабијским покретом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана