CJB Banjaluka: Rasvijetljena tri teška krivična djela

Srna
CJB Banjaluka: Rasvijetljena tri teška krivična djela

Banjaluka - Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka rasvijetlili su tri teška krivična djela u kojima je protivpravno prisvojeno ukupno 70.300 KM, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika CJB.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković rekao je da je policija zbog teške krađe uhapsila Banjalučanine čiji su inicijali D.K. /26/ i A.V. /37/, koji su u avgustu prošle godine iz jedne privatne firme u gradu ukrali sef sa novcem, pričinivši meterijalnu štetu od oko 12.000 KM.


Novković je naveo da su pripadnici CJB Banjaluka 24. juna u Šipovu uhapsili muškarca iz ovog grada čiji su inicijali D.J. /41/ koji je osumnjičen za razbojništvo na benzinskoj pumpi u Banjaluci 5. maja prošle godine odakle je ukrao 2.300 KM.

D.J. je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Novković je rekao da su pripadnici CJB Banjaluka 24. juna, u okviru akcije
"Uplatnica", banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv dvadesetdevetogodišnje Banjalučanke čiji su inicijali G.E. koja je osumnjičena da je zloupotrebom ovlašćenja pričinila štetu budžetu Republike Srpske od oko 56.000 KM.

Ona je od januara 2013. do avgusta 2015. godine, kao lice zaposleno za posredovanje u prodaji i registraciji vozila u privatnom preduzeću u Banjaluci u postupku produženja registracije vozila u CJB Banjaluka preuzimala novac, nakon čega nije vršila uplate na račun javnih prihoda, već novac zadržavala za sebe.

Ona je kao dokaz o izvršenoj uplati u postupku registracije vozila prilagala primjerke uplatnica koje glase na druga imena, fiktivne i neovjerene uplatnice.

Povodom prijave Islamske zajednice Vrbanja da su vjernici nesigurni prilikom klanjanja u džamiji, zamjenik načelnika CJB Miroslav Delić rekao je da su svi građani bezbjedni, da policija nadgleda sve vjerske objekte, uključujući i džamiju u Vrbanji, i da nema bojazni od bilo kakvog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana