Bukvalek kod Banjaluke: Zadavio suprugu pa se bacio u Vrbas

Nebojša Tomašević
Bukvalek kod Banjaluke: Zadavio suprugu pa se bacio u Vrbas

Banjaluka - Nikodin Dedić (59) iz Bukvaleka kod Banjaluke udavio je nevjenčanu suprugu Slavicu Škorić (55), a potom otišao do obale Vrbasa, skočio u rijeku i utopio se.

Porodična tragedija otkrivena je nakon što je 31. avgusta na obali Vrbasa u ulici Manjačkih ustanika pronađeno tijelo Dedića. Istog dana u dvorištu porodične kuće u septičkoj jami otkriveno je tijelo njegove nevjenčane supruge Slavica.  Istragom je utvrđeno da je Dedić najvjerovatnije suprugu udavio golim rukama, a potom počinio samoubistvo.

Izvor blizak istrazi je kazao da je policiji 28. avgusta prvo prijavljen  nestanak Slavice. Ona se se nije pojavljivala na poslu tri dana u banjalučkom Kliničkom centru gdje radila kao pomoćni radnik.

- Organizovana je potraga i pronađeni su telefoni i novčanik Slavice i Nikodina na obali Vrbasa u blizini starog mlina u naselju Srpske toplice. Policija je tad posumnjala da su obje završili u Vrbasu. Angažovan je ronilački tim Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske. Ubrzo je pronađen mrtav Dedić. Daljom istragom kod njegove kuće nađena je i mrtva Slavica. Glava i ruke bili su joj u vodi septičke jame. Preko nje je bio prebačen čaršaf i lim od automobila - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Banjaluka je, navodeći inicijale, saopšteno da je Nikodin suprugu ubio najvjerovatnije između 28. i 31. avgusta, a potom počinio samoubistvo.

- Uviđajem i pregledom tijela N. D. utvrđeno je da je on umro usljed utapanja, dok je pregledom tijela njegove supruge S. Š. utvrđeno da je ona udavljena. Ovo djelo je okarakterisano kao ubistvo i samoubistvo. Tijela oboje su prevezena u Zavod za sudsku medicinu RS gdje će biti urađena obdukcija - navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

U policiji nisu mogli da govore o motivima i detaljima ove porodične tragedije.

Mještani Bukvaleka pričaju da je Nikodin bio psihički obolio te da je bio i veoma ljubomoran na suprugu. Takođe dodaju da je ova porodica živjela u teškim uslovima.

- Nikodin je bio osobenjak i nije komunicirao puno sa komšijama. Supruzi nije dao da je bilo ko poveze vozilom do stanice kada je išla na posao jer je bio ljubomoran. Ona je  morala pješačiti i odbijati pomoć drugih. S druge strane bio je vrijedan i radio je na nadnicu. Čovjek je bio bolestan i to se vidjelo - kazao je jedan od mješana Bukvaleka ne želeći da mu pominjemo ime.

On je dodao da su Dedići živjeli dosta teško i da su iza njih ostali dva sina Željko i Zoran te kćerka Marina koji  uglavnom nisu bili sa njima. 

- Djeca su im negdje radila i rijetko su dolazila kući. U posljednjih godinu jedino je sa njima češće bila kćerka dok nije pronašla posao negdje u Laktašima - kazao je ovaj mještanin Bukvaleka.

Rodbina i porodica supružnika Nikodina i Slavice juče je bila u šoku i nisu mogli da govore o tragediji koja ih je zadesila. Njihov sin Zoran kratko je samo kazao da ne zna zašto se sve desilo.

- Ne znam šta da kažem, u svakoj porodici ima problema, ali ovome se niko nije nadao - kazao je kroz suze Zoran Dedić.

Izbjegli iz Hrvatske

Nikodin Dedić i Slavica Škorić u Banjaluku su doselili iz Hrvatske odakle su izbjegli za vrijeme rata. Prvo su živjeli u jednoj kući u naselju Srpske toplice. Poslije su napravili kuću u Bukvaleku u zaseoku Dedići udaljenom oko pet kilometara od Srpskih toplica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana