Буквалек код Бањалуке: Задавио супругу па се бацио у Врбас

Небојша Томашевић
Буквалек код Бањалуке: Задавио супругу па се бацио у Врбас

Бањалука - Никодин Дедић (59) из Буквалека код Бањалуке удавио је невјенчану супругу Славицу Шкорић (55), а потом отишао до обале Врбаса, скочио у ријеку и утопио се.

Породична трагедија откривена је након што је 31. августа на обали Врбаса у улици Мањачких устаника пронађено тијело Дедића. Истог дана у дворишту породичне куће у септичкој јами откривено је тијело његове невјенчане супруге Славица.  Истрагом је утврђено да је Дедић највјероватније супругу удавио голим рукама, а потом починио самоубиство.

Извор близак истрази је казао да је полицији 28. августа прво пријављен  нестанак Славице. Она се се није појављивала на послу три дана у бањалучком Клиничком центру гдје радила као помоћни радник.

- Организована је потрага и пронађени су телефони и новчаник Славице и Никодина на обали Врбаса у близини старог млина у насељу Српске топлице. Полиција је тад посумњала да су обје завршили у Врбасу. Ангажован је ронилачки тим Специјалне јединице МУП-а Републике Српске. Убрзо је пронађен мртав Дедић. Даљом истрагом код његове куће нађена је и мртва Славица. Глава и руке били су јој у води септичке јаме. Преко ње је био пребачен чаршаф и лим од аутомобила - казао је извор близак истрази.

Из ЦЈБ Бањалука је, наводећи иницијале, саопштено да је Никодин супругу убио највјероватније између 28. и 31. августа, а потом починио самоубиство.

- Увиђајем и прегледом тијела Н. Д. утврђено је да је он умро усљед утапања, док је прегледом тијела његове супруге С. Ш. утврђено да је она удављена. Ово дјело је окарактерисано као убиство и самоубиство. Тијела обоје су превезена у Завод за судску медицину РС гдје ће бити урађена обдукција - наводи се у саопштењу ЦЈБ Бањалука.

У полицији нису могли да говоре о мотивима и детаљима ове породичне трагедије.

Мјештани Буквалека причају да је Никодин био психички оболио те да је био и веома љубоморан на супругу. Такође додају да је ова породица живјела у тешким условима.

- Никодин је био особењак и није комуницирао пуно са комшијама. Супрузи није дао да је било ко повезе возилом до станице када је ишла на посао јер је био љубоморан. Она је  морала пјешачити и одбијати помоћ других. С друге стране био је вриједан и радио је на надницу. Човјек је био болестан и то се видјело - казао је један од мјешана Буквалека не желећи да му помињемо име.

Он је додао да су Дедићи живјели доста тешко и да су иза њих остали два сина Жељко и Зоран те кћерка Марина који  углавном нису били са њима. 

- Дјеца су им негдје радила и ријетко су долазила кући. У посљедњих годину једино је са њима чешће била кћерка док није пронашла посао негдје у Лакташима - казао је овај мјештанин Буквалека.

Родбина и породица супружника Никодина и Славице јуче је била у шоку и нису могли да говоре о трагедији која их је задесила. Њихов син Зоран кратко је само казао да не зна зашто се све десило.

- Не знам шта да кажем, у свакој породици има проблема, али овоме се нико није надао - казао је кроз сузе Зоран Дедић.

Избјегли из Хрватске

Никодин Дедић и Славица Шкорић у Бањалуку су доселили из Хрватске одакле су избјегли за вријеме рата. Прво су живјели у једној кући у насељу Српске топлице. Послије су направили кућу у Буквалеку у засеоку Дедићи удаљеном око пет километара од Српских топлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана