Brzom vožnjom otišli u smrt

N. Tomašević, S. Tasić
Brzom vožnjom otišli u smrt

Prijedor - Vozač "mercedesa" Branimir Vukmir (26) iz Novog Grada i motociklista Ajdin Selimović (23) iz Austrije poginuli su u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se dogodile na području Prijedora.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je glavni uzrok obje nesreće brza vožnja ali i klizav put zbog kiše.

Vukmir je poginuo juče rano ujutro, oko 1.30 časova kada je automobilom sletio s puta u Gornjoj Dragotinji i završio u kanalu.

- Vukmir se "mercedesom" kretao iz pravca Prijedora prema Novom Gradu. Ulaskom u krivinu u Gornjoj Dragotini izgubio je kontrolu nad vozilom i izletio je s puta te se prevrnuo nekoliko puta i udario u pružni nasip pored kanala - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Vukmir tom prilikom zadobio teške povrede od kojih je preminuo ubrzo u Opštoj bolnici u Prijedoru.

Motociklista Selimović život je izgubio u nedjelju oko 18.30 časova u Kamičanima kod Prijedora kada se vozeći "suzuki" sudario s automobilom "mazda" kojim je upravljao S. F. i motociklom "dukati" koji je vozio M. H.

-  Selimović je išao iz pravca  Banjaluke, a "mazda" i "dukati" iz pravca Prijedora. Dolaskom u Kamičane Selimović je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad svojim "suzukijem" pao na kolovoz i otklizao u suprotnu traku. U tom momentu je naišla "mazda" iz suprotnog smjera"  pod koju je on podletio i na mjestu je ostao mrtav - kazao je izvor blizak istrazi.

U CJB Prijedor su kazali da je u ovoj nesreći povrijeđen  i maloljetnik koji je bio u "mazdi".

- Povrijeđeni je prevezen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka gdje zadržan - saopštili su iz CJB Prijedor.

Uviđaj ove nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva kancelarija u Prijedoru.

-  Tužilac je naložio uzimanje krvi nastradalog radi vještačenja kao i drugih tragova s mjesta nesreće u cilju utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do sudara - rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Zbog ove nesreće saobraćaj Banjaluka - Prijedor bio je obustavljen više sati.

Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srpskoj ove godine je u porastu. Prema podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja od početka godine do 27. jula u nesrećama je poginula 91 osoba.

Zenica

Pet osoba povrijeđeno je u nedjelju u saobraćajnoj nesreći u blizini Zenice.  U tunelu Vranduk, pet minuta prije ponoći  iz za sada nepoznatih razloga sudarili su se "golf 2" i "golf 6". Jedna osoba je povrijeđena teže, a četiri lakše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana