Brza vožnja odvela dva lica u smrt

Dijana Dujić
Brza vožnja odvela dva lica u smrt

Doboj - Dvije osobe su poginule u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u naselju Bare kod Doboja i u mjestu Zborište na području opštine Brod.

Poginuli su Rodoljub Milačak (54) iz Doboja, koji se, vozeći "reno megan", sudario s autobusom preduzeća "Trebava ekspres" u Barama i Bojan Ranitović iz Broda, koji se motociklom "honda" zabio pod kamion u naselju Zborišta.

Iz CJB Doboj je navodeći inicijale poginulog saopšteno da se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Milačak dogodila u ponedjeljak oko 18 časova. Uviđajem je utvrđeno da je vozeći "reno", usljed neprilagođene brzine, Milačak izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolovoza, a zatim podletio pod autobus "Trebava ekspres", kojim je upravljao Miomir Mišanović iz Doboja.

Vozač "reno megana" je poginuo na licu mjesta, a vozač autobusa i jedna putnica, koja se nalazila u autobusu, nisu povrijeđeni.

Prema nezvaničnim informacijama, Milačak je u vrijeme nesreće išao po kćerku u mjesto Grabovica, nedaleko od Doboja. Iza njega su ostali supruga i dvije kćerke, gimnazijalka i polaznica studija Univerziteta u Banjaluci.

- Prizor nesreće je bio stravičan, vozilo je bukvalno smrskano i vatrogasci su ga morali sjeći da izvuku nastradalog. Autobus je takođe dosta uništen. Putnica iz autobusa nakon nesreće bila je izbezumljena, uspaničena i uplašena te se onesvijestila zbog stravičnog prizora koji je vidjela - rekao je jedan od očevidaca, ne želeći da se predstavi.

Tijelo poginulog iz smrskanog automobila izvukli su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj.

Patolog Ljubomir Curkić je kazao da je Milačak imao višestruke teške povrede te da je umro usljed iskrvavljenja.

Nesreća u kojoj je poginuo motociklista Bojan Ranitović dogodila se takođe u ponedjeljak oko 18 časova.

- Do nesreće je došlo kada je Ranitović, vozeći motocikl "honda" iz pravca Broda, izlazeći iz blage desne krivine prešao na lijevu stranu kolovozne trake, podletivši pod kamion "volvo". Od siline udara motor je bukvalno uništen te je Ranitović stradao na licu mjesta - rekao je izvor blizak istrazi.

Patolog Curkić je utvrdio da je Ranitović preminuo usljed povrede glave i grudnog koša, a imao je višestruke teške povrede.

Kamion "volvo" u koji je udario Ranitović je vlasništvo preduzeća "NUR-trans-transport" DOO Derventa, a za volanom ovog kamiona bio je Srđan Kaloper iz Dervente.

Sindikalista i sudija

Rodoljub Milačak je bio zaposlen u upravi "Željeznica Republike Srpske" i bio je predstavnik Samostalnog sindikata mašinovođa "Željeznica RS". Takođe je bio poznat i priznat fudbalski savezni sudija, kontrolor u lokalnim ligama i aktivan sportski radnik. Bio je delegat u Prvoj fudbalskoj ligi RS.

Fudbalski radnici u RS i njegovi prijatelji su s žalošću primili vijest o njegovoj smrti i istakli da je njegovim odlaskom fudbal u Doboju mnogo izgubio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana