Брза вожња одвела два лица у смрт

Дијана Дујић
Брза вожња одвела два лица у смрт

Добој - Двије особе су погинуле у одвојеним саобраћајним несрећама које су се догодиле у насељу Баре код Добоја и у мјесту Збориште на подручју општине Брод.

Погинули су Родољуб Милачак (54) из Добоја, који се, возећи "рено меган", сударио с аутобусом предузећа "Требава експрес" у Барама и Бојан Ранитовић из Брода, који се мотоциклом "хонда" забио под камион у насељу Зборишта.

Из ЦЈБ Добој је наводећи иницијале погинулог саопштено да се саобраћајна несрећа у којој је погинуо Милачак догодила у понедјељак око 18 часова. Увиђајем је утврђено да је возећи "рено", усљед неприлагођене брзине, Милачак изгубио контролу над возилом, слетио с коловоза, а затим подлетио под аутобус "Требава експрес", којим је управљао Миомир Мишановић из Добоја.

Возач "рено мегана" је погинуо на лицу мјеста, а возач аутобуса и једна путница, која се налазила у аутобусу, нису повријеђени.

Према незваничним информацијама, Милачак је у вријеме несреће ишао по кћерку у мјесто Грабовица, недалеко од Добоја. Иза њега су остали супруга и двије кћерке, гимназијалка и полазница студија Универзитета у Бањалуци.

- Призор несреће је био стравичан, возило је буквално смрскано и ватрогасци су га морали сјећи да извуку настрадалог. Аутобус је такође доста уништен. Путница из аутобуса након несреће била је избезумљена, успаничена и уплашена те се онесвијестила због стравичног призора који је видјела - рекао је један од очевидаца, не желећи да се представи.

Тијело погинулог из смрсканог аутомобила извукли су припадници Територијалне ватрогасне јединице Добој.

Патолог Љубомир Цуркић је казао да је Милачак имао вишеструке тешке повреде те да је умро усљед искрвављења.

Несрећа у којој је погинуо мотоциклиста Бојан Ранитовић догодила се такође у понедјељак око 18 часова.

- До несреће је дошло када је Ранитовић, возећи мотоцикл "хонда" из правца Брода, излазећи из благе десне кривине прешао на лијеву страну коловозне траке, подлетивши под камион "волво". Од силине удара мотор је буквално уништен те је Ранитовић страдао на лицу мјеста - рекао је извор близак истрази.

Патолог Цуркић је утврдио да је Ранитовић преминуо усљед повреде главе и грудног коша, а имао је вишеструке тешке повреде.

Камион "волво" у који је ударио Ранитовић је власништво предузећа "НУР-транс-транспорт" ДОО Дервента, а за воланом овог камиона био је Срђан Калопер из Дервенте.

Синдикалиста и судија

Родољуб Милачак је био запослен у управи "Жељезница Републике Српске" и био је представник Самосталног синдиката машиновођа "Жељезница РС". Такође је био познат и признат фудбалски савезни судија, контролор у локалним лигама и активан спортски радник. Био је делегат у Првој фудбалској лиги РС.

Фудбалски радници у РС и његови пријатељи су с жалошћу примили вијест о његовој смрти и истакли да је његовим одласком фудбал у Добоју много изгубио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана