Brčko: Milionske malverzacije prilikom izgradnje puta

N. T.
Brčko: Milionske malverzacije prilikom izgradnje puta

Brčko - Policija Brčko distrikta pretresla je juče prostorije javnog preduzeća "Putevi Brčko" zbog sumnje da su u preduzeću počinjene milionske malverzacije u vezi sa izgradnjom zaobilaznice u Brčkom, saznaje "Glas Srpske".

- Izgradnja saobraćajnice je pod sumnjivim okolnostima dodijeljena firmi "Rubau" iz Španije. Zbog toga, kao i sumnji da su počinjene malverzacije prilikom nedavnog konkursa za zapošljavanje, u "Putevima Brčko" pokrenuta je ova policijska akcija - rekao je izvor blizak istrazi.

Građevinska firma iz Španije izabrana je prošle sedmice za glavnog izvođača radova na međunarodnom tenderu vrijednom 28,5 miliona evra za izgradnju 18,7 kilometara zaobilaznice kod Brčkog. Projekat se finansira kreditnim sredstvima EBRD-a.

Policija je preduzeće JP "Putevi Brčko" blokirala juče u ranim jutarnjim časovima i "ogradila" ga žutim trakama. U ovom preduzeću juče nisu bili raspoloženi za razgovor.

Portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić nije mogao da govori detalje, ali je rekao da su pretresi urađeni kako bi se prikupili dokazi zbog sumnje da su u preduzeću počinjene zloupotrebe službenog položaja i nesavjestan rad u službi. Emkić je kazao da za sada nema uhapšenih, a da će više informacija biti poznato nakon analize dokaza koji se prikupe. Istragom u ovom slučaju rukovodi Tužilaštvo distrikta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana