Брату лопатом разбио главу због међе

Н. Б.
Брату лопатом разбио главу због међе

Градишка - Љубо Поповић (70) из Градишке ухапшен је због сумње да је лопатом разбио главу брату Мири (63) на њиви у Требољанима код Градишке, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама, крвави обрачун десио се у понедјељак око поднева кад је Љубо лопатом ископавао земљу на међи.

-  Миро му је пришао и рекао му да не смије да дира његову њиву. Након жестоке свађе, Љубо је замахнуо лопатом и ударио брата по глави од чега се овај стропоштао на тло. Након тога отишао је и оставио онесвијешћеног Миру да лежи на њиви - испричао је извор “Гласа Српске”.

Полиција је убрзо ухапсила Љубу, а Миро је превезен у Дом здравља у Градишци, а потом због тешког стања и у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци. Како сазнајемо, има поломљен дио костију лобање и неколико шавова на рани.

- Пацијент М. П.  је збринут у Служби за неурохирургију гдје му је урађена комплетна дијагностика. За сада је стабилно. Остаће и даље на лијечењу у нашој установи - рекли су у УКЦ РС.

У Полицијској управи Градишка рекли су, наводећи иницијале, да Поповића терете за наношење тешких тјелесних повреда и да ће након комплетирања премета, против њега поднијети извјештај надлежном тужилаштву.

Мјештани Требовљана потврдили су нам да су браћа у свађи годинама.

- Они дуго времена не причају,  али раније се нису тукли или слично. Не знам шта је било Љуби да тако побјесни - рекао је један мјештанин Требовљана који није желио да му објавимо име.

Браћа и рођаци често се сукобљавају због земље. У априлу прошле године полиција је ухапсила Милована Митровића (65) због сумње да је ловачком пушком ударио брата Богдана (56) на њиви у Скугрићу код Модриче. До сукоба је дошло у када су су браћа одлучила да косе очеву њиву. Они се нису могли договорити коме ће припасти покошена трава. Жустра расправа је прерасла у тучу, а старији брат је пушком ударио млађег брата. Богдан се од силине удараца онесвијестио.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана