Браћа претукла полицајца пред црквом у Фочи

Невена Бунић
Браћа претукла полицајца пред црквом у Фочи

Фоча - Браћа Стојан (33), Митар (31) и Вељко Благојевић (22) из Фоче предали су се полицији након што су претукли затворског чувара Ника Симовића (23) у сачекуши испред цркве у овом граду.

Благојевићи су напали младића испред храма Светог Саве у понедјељак око 22 часа, гдје су га кренули ударати, али је он успио да им побјегне. Међутим, није далеко одмакао, јер су га Благојевићи сустигли на мосту код ријеке Ћехотине и наставили га тући по глави и другим дијеловима тијела. Послије премлаћивања су побјегли. На лице мјеста стигла је полиција која је почела интензивну потрагу за насилницима, а Хитна помоћ је превезла младића у Универзитетску болницу у Фочи. Дан послије напада браћа су се предала фочанској полицији у пратњи адвоката. Разлог туче су, како незванично сазнајемо, раније размирице између младића.

- Они су се и прије свађали и качили. И у мају ове године су имали мањих размирица. Очигледно је да се ти нерашчишћени рачуни и даље настављају - испричао је извор близак истрази.

Против нападача биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву.

- Осумњичени Б. С, Б. М. и Б. В. су испитани и теретимо их за кривично дјело наношење тешких тјелесних повреда - рекли су у Полицијској управи Фоча.

Митар и Вељко Благојевић одраније су познати по кривичним дјелима. Митра је 2008. године Суд у Црној Гори осудио на четири године затвора због премлаћивања директора листа "Вијести" Жељка Ивановића. Због овог напада осуђен је и Никшићанин Радоман Петрушић. Вељко је 2014. заједно са малољетником (17) ухапшен због крађе 2.000 КМ из продавнице "Н маркет" у Фочи. Они су са фантомкама у вечерњим часовима упали у продавницу и отели новац од радника. Пљачкаши су побјегли и упркос киши и невремену, препливали су ријеку Ћехотину. Полиција им је све вријеме била на трагу па их је сустигла и ухапсила.

Кућно лијечење

Након премлаћивања повријеђени полицајац је превезен у Универзитетску болницу у Фочи.

- Пацијент је задобио повреде у предјелу главе и тијела и био је смјештен на Одјељење неурохирургије у Центар за хирургију. Јуче је пуштен на кућно лијечење - рекла је портпаролка Универзитетске болнице у Фочи Наташа Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана