Браћа на слободи, тијело није пронађено

Небојша Томашевић
Браћа на слободи, тијело није пронађено

Бањалука - Нестанак Бојана Копрене (26) из бањалучког насеља Буквалек, коме се изгубио сваки траг прије четири године још неко вријеме остаће под велом тајне, јер су осумњичени за његову ликвидацију браћа Бошко (58) и Богдан Диљевић (53) негирали злочин, а тијело младића није пронађено.

Диљевићи су након испитивања у полицији пуштени да се бране са слободе, али је против њих поднесен извјештај бањалучком Окружном тужилаштву које их терети за убиство Копрене. Њих је полиција ухапсила у уторак због сумње да су починили овај злочин.

Према незваничним информацијама полиција сумња да су браћа Диљевић Копрену убили на дан нестанка 7. јула 2014. године и његово тијело закопали негдје на Мањачи. То су наводно учинили јер су претпостављали да им он краде овце.

- Осумњичене Б. Д. и Б. Д. полиција терети да су убили Бојана Копрену. Истрага против њих се наставља у циљу проналаска оружја којим је злочин почињен, тијела жртве и других доказа - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука не наводећи друге детаље. Мотив злочина као и детаље нису могли да кажу ни у МУП-у Републике Српске.

Извор близак истрази је казао да су браћа Диљевић хапшени због нових доказа. Он је појаснио да постоји одређени свједок који је испричао да је видио како су они отели Копрену.

- Тај свједок је наводно и видио како су браћа ударила младића, али без других доказа случај је тешко ријешити. Потребно је да се пронађе и тијело ако је уопште младић убијен - казао је извор близак истрази.

Отац Бојана Копрене, Миленко не губи наду да је његов син жив.

-  Чуо сам да се та браћа помињу у вези са нестанком и убиством мог сина, али ја не знам јесу ли га убили. Гдје је тијело, ако су га убили, и зашто нису признали. Како неко може да учини такав злочин и то да крије. Приче да је мој син учествовао у крађи неких оваца нису истините. Он није био лопов - рекао је Миленко.

Додао је да познаје Диљевиће, али се с њима није дружио.

- Са том браћом нисмо имали никад сукоба и нема никаквих разлога да они убију Бојана. Полиција ми није ни рекла да су га убили Диљевићи, већ да се само води интензивна истрага. До сада сам имао коректан однос с полицијом, људи раде свој посао - казао је Миленко.

Он је нагласио да је чуо да су Диљевићи раније испитивани  на полиграфу у вези са Бојановим нестанком и да су то прошли. Бојанов брат Стефан не вјерује да су браћа Диљевић починила злочин јер, како каже, нису способни за то.

- То су људи који су на своју руку и ни с ким се не друже. Слабијих су интелектуалних способности да могу то да ураде и да крију злочин толико година. Не желим да мислим да је мој брат убијен - казао је Стефан Копрена.

Нестанак Бојана Копрене пријављен је 9. јула 2014. године два дана од његовог посљедњег виђења код кафане “Крчма код Розе” у мјесту Кола код Бањалуке. Он је 7. јула напустио овај објекат и “опел вектром” се одвезао у непознатом правцу. Од тада га нико није видио. За њим је мјесецима трајала потрага по околним мјестима и Мањачи. Претраживан је сваки грм, а у потрази је у једном тренутку учествовало више од 150 полицајаца, мјештана Мањаче и ловаца.

Његова мајка Душанка раније је изјавила да се са Бојаном чула 3. јула 2014. године, а да је он на дан нестанка 7. јула био код њене сестре у насељу Зелени вир, одакле је отишао у  поменути кафић “Крчма код Розе”. Након што је отишао из овог кафића изгубио му се сваки траг. На дан пријаве нестанка пронађено је његово запаљено возило у засеоку Удовичићи. Током потраге за Бојаном Копреном кружиле су разне приче о његовом нестанку, и тада се помињало да би Бошко и Богдан Диљевић могли да имају везе са тим. Њихова кућа се налази недалеко од кафане “Крчма код Розе” у мјесту Кола гдје младић посљедњи пут виђен. Поменута браћа, како смо сазнали, живе сами у веома лошим условима у два прилагођена контејнера. Од мјештана Кола смо чули да се баве сточарством, да држе овце и да имају кућу страћару.

Потрага

Полиција је јуче обилазила насеље Кола на Мањачи код Бањалуке гдје живе осумњичена браћа Бошко и Богдан Диљевић. Како смо сазнали трагали су за доказима који би их одвели до мјеста гдје би могло да буде закопано тијело Бојана Копрене, јер су убијеђени да је младић убијен. Како сазнајемо, испитивани су и свједоци за које се претпоставља да би могли да имају неке информације о овом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана