Braća iz Novog Grada kočevima polupala vozilo zbog isključenja struje

S. A.
Braća iz Novog Grada kočevima polupala vozilo zbog isključenja struje

Novi Grad - Protiv braće Đorđa i Dušana J. iz Donjih Rakana kod Novog Grada policija će podnijeti izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su na lokalnom putu presreli automobil "Elektrokrajine", radna jedinica "Elektrodistribucija", i kočevima ga oštetili.

Napad se dogodio u srijedu u 8.20 časova nakon što su radnici "Elektrodistribucije" u kući isključili električnu energiju zbog neplaćenih računa.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, potvrdili su da policija osumnjičene tereti za krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Povodom ovog slučaja u "Elektrokrajini" su juče rekli da su D. J. i Đ. J. kočevima udarali po haubi vozila te psovali i prijetili radnicima, ali da oni, na sreću, nisu povrijeđeni.

- D. J. već duže vrijeme ne plaća električnu energiju i ne dozvoljava radnicima "Elektrodistribucije" Novi Grad pristup mjernom mjestu zbog čega prethodnih nekoliko puta nismo mogli izvršiti isključenje. On trenutno za isporučenu električnu energiju duguje 990 maraka - saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Dalje se navodi da je preduzeće protiv D. J. u februaru 2016. godine podnijelo tužbu, pokrenulo prekršajni i parnični postupak.

- On je i tada tokom rasprave u sudnici verbalno i fizički nasrnuo na radnike "Elektrodistribucije" zbog čega je morala intervenisati sudska policija - objasnili su u "Elektrokrajini".

Iz ovog preduzeća najoštrije osuđuju napad i apeluju na nadležne da sankcionišu napadače jer ovo nije prvi put da su njihovi radnici napadnuti tokom radnih zadataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana