Браћа из Новог Града кочевима полупала возило због искључења струје

С. А.
Браћа из Новог Града кочевима полупала возило због искључења струје

Нови Град - Против браће Ђорђа и Душана Ј. из Доњих Ракана код Новог Града полиција ће поднијети извјештај тужилаштву због сумње да су на локалном путу пресрели аутомобил "Електрокрајине", радна јединица "Електродистрибуција", и кочевима га оштетили.

Напад се догодио у сриједу у 8.20 часова након што су радници "Електродистрибуције" у кући искључили електричну енергију због неплаћених рачуна.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, потврдили су да полиција осумњичене терети за кривично дјело оштећење туђе ствари.

Поводом овог случаја у "Електрокрајини" су јуче рекли да су Д. Ј. и Ђ. Ј. кочевима ударали по хауби возила те псовали и пријетили радницима, али да они, на срећу, нису повријеђени.

- Д. Ј. већ дуже вријеме не плаћа електричну енергију и не дозвољава радницима "Електродистрибуције" Нови Град приступ мјерном мјесту због чега претходних неколико пута нисмо могли извршити искључење. Он тренутно за испоручену електричну енергију дугује 990 марака - саопштено је из "Електрокрајине".

Даље се наводи да је предузеће против Д. Ј. у фебруару 2016. године поднијело тужбу, покренуло прекршајни и парнични поступак.

- Он је и тада током расправе у судници вербално и физички насрнуо на раднике "Електродистрибуције" због чега је морала интервенисати судска полиција - објаснили су у "Електрокрајини".

Из овог предузећа најоштрије осуђују напад и апелују на надлежне да санкционишу нападаче јер ово није први пут да су њихови радници нападнути током радних задатака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана