Браћа из Дервенте пљачкала цркве и кафиће

Н. Б.
Браћа из Дервенте пљачкала цркве и кафиће

Дервента - Браћа Адриан (26) и Александар (24) Скендеровски из Дервенте испитани су због сумње да су опљачкали католичку, провалили у православну цркву и четири кафића на подручју Дервенте, сазнаје "Глас Српске".

Они су осумњичени да су у претходна три мјесеца крали новац и разне ствари из поменутих објеката. Терете их да су провалили у српску православну цркву Воздвижење Часног крста у Агићима, из које нису ништа украли, али су оштетили врата. Из католичке цркве у Бијелом Брду украли су већу количину новца.

- Из кафића "3П", "Бјанко", "Ловац" и "Брада" однијели су све што има било какву вриједност. Украли су новац, храну, пиће, детерџенте и друга хемијска средства за чишћење те пумпу за воду из једног од локала. Највјероватније су све то намјеравали да препродају - рекао је извор близак истрази.

Незванично сазнајемо да је старији од браће Адриан из кафића "3П" украо 2.000 КМ, а у једној од провала снимиле су га видео-камере у кафићу.

У Полицијској управи Добој рекли су, наводећи иницијале, да су ове случајеве расвијетлили у акцији "Брадер".

- Осумњичене теретимо за шест крађа на подручју Дервенте. Код њих смо пронашли и предмете који највјероватније потичу из ових кривичних дјела - навели су у Полицијској управи Добој.

Додали су да сумњају да су браћа умијешана и у тешке крађе на подручју Српца, Прњавора и Бањалуке.

И Адриан и Александар су од раније познати полицији по крађама и тешким крађама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана