Braća Galić bivšem očuhu polomili ruke i noge

Sanja Amidžić
Braća Galić bivšem očuhu polomili ruke i noge

Prijedor - Braća Antonijo (20) i Nikola (19) Galić iz Prijedora uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno pretukli bivšeg očuha Veljka Malića (53) u Prijedoru.

Kako saznajemo, mladići su Malića tukli metalnom šipkom i kocem, polomivši mu obje ruke, noge i više rebara. Napuklo mu je nekoliko kičmenih pršljenova i plućna maramica.

Napad se dogodio u ponedjeljak u 22.30 časova u kući Milana H. u zaseoku Rašlja kod Ljubije.

Povrijeđenom Maliću ljekarska pomoć je ukazana u Opštoj bolnici u Prijedoru, odakle je zbog težine povreda prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Kako su juče rekli u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pacijent V. M. u bolnicu je primljen sa kontuzijom glave, grudnog koša, prelomom obje podlaktice i natkoljenice, te više rebara.

- V. M. je hirurški zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Pacijent je pod stalnim nadzorom ljekara i sve buduće prognoze su preuranjene - kazali su u banjalučkoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ovog napada su neraščišćeni porodični odnosi, koji datiraju iz ranijeg perioda.

Kako se moglo čuti u Prijedoru, Malić je živio sa majkom Galića, ali su se prije nekog vremena razišli.

- Ne znam šta je tu bilo pa je došlo do razlaza između njih dvoje. Ali vjerovatno su bili neki veći problemi zbog kojih se i dogodio ovaj napad. Ko će to znati - kazala je poznanica porodice Galić koja nije željela da joj objavimo ime.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da su A. G. i N. G. uhapšeni u utorak zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško tjelesna povreda.

- Nakon saslušanja oni su uz izvještaj u dalje postupanje predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - kazali su u prijedorskoj policiji.

Postupajući tužilac banjalučkog tužilaštva juče je ispitao osumnjičene, nakon čega je Osnovnom sudu u Prijedoru uputio prijedlog za određivanje pritvora Galićima.

- Ova mjera predložena je zbog bojazi da bi osumnjičeni mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i ponoviti krivično djelo - kazali su u ovom tužilaštvu.

Odluka da li će braća ostati iz rešetaka biće donesena narednih dana.

Premlaćivanja

U posljednje vrijeme na području RS dogodila su se dva brutalna premlaćivanja. Prije nekoliko dana u Banjaluci pretučen je Davor Malić (25) iz Banjaluke. Njega su ispred jednog kafića oteli Ognjen Mrđa i Andrej Pravdić i odvezli u banjalučko naselje Starčevica, gdje su ga pretukli, skinuli odjeću i oteli stvari. Prije toga u Tesliću je brutalno premlaćen Bogdan Rakić (18). Zbog toga su uhapšeni Armin Jašarević i Branko Jurić iz Teslića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana