Braća Banda ravnala račune pištoljem

Nebojša Tomašević
Braća Banda ravnala račune pištoljem

Sarajevo - Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su učestvovali u oružanom obračunu u kojem je hicem iz pištolja ranjen u nogu Mario Tomas (37) u sarajevskoj ulici Sutjeska.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su braća Haris (25) i Edis Banda (29), te Sulejman (41) Suljo Planja zvani Domac i Jasmin Herceglić (37) iz Sarajeva. Povrijeđeni Tomas prevezen je u sarajevsku bolnicu gdje mu je ukazna pomoć, a ljekari su utvrdili da njegove povrede nisu opasne.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sve odigralo kada su braća Banda došli u ulicu Sutjeska, kako bi se obračunali sa Planjom zbog odranije neraščišćenih računa. 

- Kada su stigli na dogovoreno mjesto obračuna, sa Planjom je tu već bio prijatelj Tomas. Tu je došlo do obračuna i naguravanja tokom koga je jedan od braće potegao pištolj i ispalio hitac prema Tomasu i Planji. Hitac je pogodio Tomasa u nogu i nakon toga  su se svi razbježali, ali ih je policija pronašla kasnije i uhapsila - kazao je ovaj izvor.

Osumnjičena  braća Banda, te Planja i Herceglić u petak su nakon ispitivanja u policiji predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Terete ih za izazivanje opšte opasnosti i pucnjavu u kojoj je ranjen Tomas.

Svi pomenuti učesnici obračuna odranije su poznati policiji kao počinioci raznih krivičnih djela. Planja  je poznat po  tučama, a u jednom od obračuna hicem iz pištolja ranio ga je Emir Porobić u sarajevskom Velikom parku. Planja mu je nakon toga vratio na isti način ranivši ga iz oružja. Planju je 2015. godine Eldin Mulić pokušao da pregazi i usmrti automobilom i zbog toga  je dobio  četiri godine zatvora. Edis Banda je  2010. sa prijateljem učestvovao u tuči na Željezničkoj stanici u Sarajevu gdje izvukao deblji kraj. Herceglić je poznat po pljačkama zbog čega je i ležao u zeničkom zatvoru. Tomas je hapšen u akciji "Park" kada je zaplijenjeno 420 grama heroina. Meta sličnog obračuna kao i sada Tomas je bio i 2010. godine kada ga je u nogu i vrat hicem iz pištolja ranio Ferid Suljović.

"Fejsbuk poruka

Haris Banda nekoliko časova prije nego su mu stavljene lisice na ruke na svom "Fejsbuk" profilu postavio je  pjesmu čiji stihovi zovu na obračun.

Riječ je o pjesmi grupe "Frenki, Kontra, Indigo" pod nazivom "Đe će ko". Dio teksta govori : "O'š sa nama frku, bujrum izvoli", ili "Oko mene su braća i to mi je bitno, ginemo skupa, da nisi nas pipn'o".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana