Браћа Банда равнала рачуне пиштољем

Небојша Томашевић
Браћа Банда равнала рачуне пиштољем

Сарајево - Четири особе ухапшене су због сумње да су учествовали у оружаном обрачуну у којем је хицем из пиштоља рањен у ногу Марио Томас (37) у сарајевској улици Сутјеска.

Према незваничним информацијама, ухапшени су браћа Харис (25) и Едис Банда (29), те Сулејман (41) Суљо Плања звани Домац и Јасмин Херцеглић (37) из Сарајева. Повријеђени Томас превезен је у сарајевску болницу гдје му је указна помоћ, а љекари су утврдили да његове повреде нису опасне.

Извор близак истрази је казао да се све одиграло када су браћа Банда дошли у улицу Сутјеска, како би се обрачунали са Плањом због одраније нерашчишћених рачуна. 

- Када су стигли на договорено мјесто обрачуна, са Плањом је ту већ био пријатељ Томас. Ту је дошло до обрачуна и нагуравања током кога је један од браће потегао пиштољ и испалио хитац према Томасу и Плањи. Хитац је погодио Томаса у ногу и након тога  су се сви разбјежали, али их је полиција пронашла касније и ухапсила - казао је овај извор.

Осумњичена  браћа Банда, те Плања и Херцеглић у петак су након испитивања у полицији предати у надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву. Терете их за изазивање опште опасности и пуцњаву у којој је рањен Томас.

Сви поменути учесници обрачуна одраније су познати полицији као починиоци разних кривичних дјела. Плања  је познат по  тучама, а у једном од обрачуна хицем из пиштоља ранио га је Емир Поробић у сарајевском Великом парку. Плања му је након тога вратио на исти начин ранивши га из оружја. Плању је 2015. године Елдин Мулић покушао да прегази и усмрти аутомобилом и због тога  је добио  четири године затвора. Едис Банда је  2010. са пријатељем учествовао у тучи на Жељезничкој станици у Сарајеву гдје извукао дебљи крај. Херцеглић је познат по пљачкама због чега је и лежао у зеничком затвору. Томас је хапшен у акцији "Парк" када је заплијењено 420 грама хероина. Мета сличног обрачуна као и сада Томас је био и 2010. године када га је у ногу и врат хицем из пиштоља ранио Ферид Суљовић.

"Фејсбук порука

Харис Банда неколико часова прије него су му стављене лисице на руке на свом "Фејсбук" профилу поставио је  пјесму чији стихови зову на обрачун.

Ријеч је о пјесми групе "Френки, Контра, Индиго" под називом "Ђе ће ко". Дио текста говори : "О'ш са нама фрку, бујрум изволи", или "Око мене су браћа и то ми је битно, гинемо скупа, да ниси нас пипн'о".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана