Bombom na kuću ubice navijača

Nebojša Tomašević
Bombom na kuću ubice navijača

Sarajevo - Policija traga za napadačem koji je u sarajevskom naselju Breka bacio ručnu bombu na kuću u kojoj živi Izudin Tahirović Izo (26) osumnjičeni za ubistvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar Mirze Raščića (26) 16. aprila.

Bomba je bačena juče ujutro oko 4.45 časova, a u eksploziji nije bilo povrijeđenih dok je kuća oštećena od gelera.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su da je traje potraga za napadačem, ali nisu željeli da otkrivaju druge detalje.

Mještani ulice Rušida Prgude u naselju Breka su ispričali da ih je probudila i uznemirila snažna eksplozija, ali da nisu nikoga primijetili.

- U gluvo doba noć iz sna nas je trgla snažna eksplozija. Moji ukućani su poiskakali iz kreveta ali nismo ništa vidjeli. Nezgodna je situacija sa našim komšijom i strahujemo za svoju bezbjednost - rekao je jedan komšija Tahirovića koji nije želio da mu se ime objavi.

Sarajevska policija do sada je ovu kuću pretresala više puta u potrazi za dokazima protiv Tahirovića koji je poznat kao počinilac više krivičnih djela.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da ovaj bombaški napad ima veze s ubistvom Raščića, ali nije isključena mogućnost da je Tahirović napadnut zbog ranijih neraščišćenih računa.

- On je poznat po brojnim krivičnim djelima i trgovini drogom. Tako da nije isključeno da je bombu bacio neko iz kriminalnog miljea kome se on zamjerio - kazao je izvor blizak istrazi.

Tahirovića policija tereti da je Raščića ubio 16. aprila s više hitaca iz pištolja na stadionu “Grbavica” u prostorijama koje koristi Udruženje navijača FK Željezničar. Ubistvu je prethodila svađa i tuča između njega i Tahirovića. Postoje dvije verzije priče zbog čega je izbio sukob između njih. Prema jednoj zbog toga što je neko ostavio bombu na stadionu “Grbavica”.

Po drugoj verziji prvo je izbili svađa i tuča između Tahirovića i Amara Zulića. Tahirović je navodno poslije tog sukoba otišao kući po pištolj, a kada se vratio u prostorije zatekao je Mizu Raščića koji je pokušao da ga smiri ali ga je ovaj usmrtio. Tahirović je u tužilaštvu izjavio da nije želio ubiti Raščića.

Narkotici

Izudin Tahirović je 2009. godine uhapšen, i to zajedno sa Sanjinom Handžićem u čijem su stanu tada pronađeni kilogram marihuane, 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, oko 10.000 maraka, četiri mobilna telefona i tri ručne radio stanice. Kod Tahirovića je tada nađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju, ali i poluautomatska puška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana