Bombom na bilećku pedijatrijsku kliniku i advokatsku kancelariju

Nebojša Tomašević foto: http://mojahercegovina.co
Bombom na bilećku pedijatrijsku kliniku i advokatsku kancelariju

Bileća - Policija traga za nepoznatom osobom koja je bacila bombu na kuću ljekara Božidara Babića u Bileći, u kojoj je smještena njegova pedijatrijska klinika i advokatska kancelarija njegovog brata Drage.

Bomba je aktivirana u petak oko pet časova u dvorištu kuće u Mitrovdanskoj ulici, a usljed eksplozije niko nije povrijeđen. Oštećena je kuća na kojoj su popucala stakla i vozilo koje je bilo u blizini.

Božidar Babić, koji je vlasnik klinike, istakao je da ne zna zašto bi neko ovo uradio, a nije siguran ni ko je meta napada.

- Ne zna se gdje je tačno bačena bomba. Valjda je pukla u vazduhu u blizini kuće. Ne postoji nikakav motiv da budem meta, a za koji bih znao. Nikakvih prijetnji, ni uznemiravajućih poziva, niti sporova nisam imao - kazao je ovaj ljekar.

Prema njegovim riječima, niko od njegovih pacijenata nije se žalio da je nezadovoljan uslugom.

- U vrijeme aktiviranja bombe nikog nije bilo u kući. Za to sam saznao tek ujutro, oko pet časova, kada me pozvao komšija i rekao šta je bilo. Ne znam još tačno kolika je šteta. Popucala su stakla na kući. U ordinaciji nije ništa oštećeno - rekao je Babić.

Istakao je da se ne plaši, ali da mu problem predstavlja činjenica da ne zna zašto je neko ovo uradio.

- Ako sam ja meta i ako neko ima nešto protiv mene, pitam se zašto mi ta osoba nije došla na vrata da kaže šta ima. Ovo je kukavički način - smatra Babić.

Njegov brat Drago kaže da u blizini kuće nije našao krater od bombe, niti druge tragove od nje, osim oštećenja. Istakao je da mu je u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje rečeno da je najvjerovatnije eksplodirala u vazduhu.

- Ne smatram ovo napadom na mene i brata. Nikakvih naznaka nije bilo da bi se ovo moglo dogoditi. To je uradio ili neko ko je pijan ili lud. Možda su se neke osobe u blizini kuće otimale za bombu pa je odletjela i u vazduhu eksplodirala - naveo je ovaj bilećki advokat.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje su rekli da je ovaj slučaj okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti.

Istakli su da dok ne bude završena istraga ne mogu da otkrivaju nikakve detalje.

- Tek nakon istrage i vještačenja imaćemo više informacija o ovom događaju i znati o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi - rekli su u CJB Trebinje.

Dodali su da je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i da je u toku intenzivna istraga.

Raniji napadi

Na području Hercegovine lani je zabilježeno nekoliko sličnih bombaških napada. Prvog dana protekle godine bačena je bomba na kuću upravnika Okružnog zatvora u Trebinju Slaviše Jankovića. Usljed eksplozije nije bilo povrijeđenih. U maju je u Gacku bačena bomba na BMW radnika "RiTE Gacko" Branka Šojića. Takođe, nije bilo povrijeđenih, a oštećene su dvije kuće i dva automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana