Bombom na auto-praonicu muža SNSD-ove odbornice

nezavisne.com
Bombom na auto-praonicu muža SNSD-ove odbornice

Sokolac - Milošu Kojiću, suprugu Snežane Kojić, SNSD-ove odbornice u Skupštini opštine Sokolac, bombom je oštećena samouslužna auto-praonica, saznaju “Nezavisne”.

Naloženo je vještačenje kako bi bilo utvrđeno o kojoj eksplozivnoj napravi se radi, a zasad sve ukazuje da joj je razorna moć veća, baš kao i šteta koja je nastala.

Izvor “Nezavisnih” iz Sokoca rekao nam je da se Kojić ne bavi politikom, ali da je njegova supruga ne samo odbornik, već i šef Biroa za zapošljavanje u Sokocu.

Ipak, naš izvor je, pritom, dodao da ne vjeruje da je auto-praonica napadnuta zbog Kojićeve, te naglasio da niko sa sigurnošću ne može tvrditi šta je pozadina ovog bombaškog napada u gluvo doba noći.

“Mislim da ovaj napad nema apsolutno nikakve veze sa politikom”, kaže naš izvor iz Sokoca, moleći nas da mu ne navodimo ime.

Sagovornik “Nezavisnih” dodaje da je Miloš Kojić imao planove da sadašnju auto-praonicu premjesti na drugu lokaciju.

“Kažu da je kupio zemljište u blizini auto-praonice, koja je sada na privatnom posjedu, kako bi na toj, kupljenoj parceli, smjestio auto-praonicu. Ovdje postoje spekulacije da je praonica osigurana, i da je to pozadina eksplozije, ali ne vjerujem u takve priče. Vjerujem da će policija utvrditi šta se tu desilo”, dodaje naš sagovornik.

Kako ističe, do eksplozije je došlo u centru grada i čula se u cijelom Sokocu.

“Kada je svanulo, prolazio sam pored auto-praonice. Ne vjerujem da je u pitanju 'kašikara', jer je šteta stvarno velika. Mislim da je riječ o nekom obračunu zbog neraščišćenih računa”, naglašava naš izvor.

Naši pokušaji da komentar dobijemo od supružnika Kojić ostali su neuspješni. Kojićeva nam je u kratkom razgovoru poručila da ništa ne može komentarisati u vezi sa ovim napadom na auto-praonicu.

“To se vodi na suprugu, nemam nikakve veze s tim i ne želim nikakve izjave davati”, rekla je Kojićeva, dok nam se njen suprug nije javljao na pozive.

Policijskoj stanici Sokolac je juče oko 3.25 prijavljeno da je došlo do te eksplozije u Ulici Gruje Novakovića.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo kazali su da će uzrok eksplozije biti poznat nakon istrage, koja je u toku. Naknadno će, kako dodaju, biti poznat i iznos štete koja je nastala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana