Бомбом на ауто-праоницу мужа СНСД-ове одборнице

nezavisne.com
Бомбом на ауто-праоницу мужа СНСД-ове одборнице

Соколац - Милошу Којићу, супругу Снежане Којић, СНСД-ове одборнице у Скупштини општине Соколац, бомбом је оштећена самоуслужна ауто-праоница, сазнају “Независне”.

Наложено је вјештачење како би било утврђено о којој експлозивној направи се ради, а засад све указује да јој је разорна моћ већа, баш као и штета која је настала.

Извор “Независних” из Сокоца рекао нам је да се Којић не бави политиком, али да је његова супруга не само одборник, већ и шеф Бироа за запошљавање у Сокоцу.

Ипак, наш извор је, притом, додао да не вјерује да је ауто-праоница нападнута због Којићеве, те нагласио да нико са сигурношћу не може тврдити шта је позадина овог бомбашког напада у глуво доба ноћи.

“Мислим да овај напад нема апсолутно никакве везе са политиком”, каже наш извор из Сокоца, молећи нас да му не наводимо име.

Саговорник “Независних” додаје да је Милош Којић имао планове да садашњу ауто-праоницу премјести на другу локацију.

“Кажу да је купио земљиште у близини ауто-праонице, која је сада на приватном посједу, како би на тој, купљеној парцели, смјестио ауто-праоницу. Овдје постоје спекулације да је праоница осигурана, и да је то позадина експлозије, али не вјерујем у такве приче. Вјерујем да ће полиција утврдити шта се ту десило”, додаје наш саговорник.

Како истиче, до експлозије је дошло у центру града и чула се у цијелом Сокоцу.

“Када је свануло, пролазио сам поред ауто-праонице. Не вјерујем да је у питању 'кашикара', јер је штета стварно велика. Мислим да је ријеч о неком обрачуну због нерашчишћених рачуна”, наглашава наш извор.

Наши покушаји да коментар добијемо од супружника Којић остали су неуспјешни. Којићева нам је у кратком разговору поручила да ништа не може коментарисати у вези са овим нападом на ауто-праоницу.

“То се води на супругу, немам никакве везе с тим и не желим никакве изјаве давати”, рекла је Којићева, док нам се њен супруг није јављао на позиве.

Полицијској станици Соколац је јуче око 3.25 пријављено да је дошло до те експлозије у Улици Грује Новаковића.

Из Полицијске управе Источно Сарајево казали су да ће узрок експлозије бити познат након истраге, која је у току. Накнадно ће, како додају, бити познат и износ штете која је настала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана