Бомбаше из Источног Сарајева открили ДНК трагови

Небојша Томашевић
Бомбаше из Источног Сарајева открили ДНК трагови

Бањалука - Нихад Соколић (28) из Сарајева и Ђорђе Тробок (28) из Источног Сарајева осумњичени су да су прошле године поставили ручну бомбу и пријетећу поруку на вјетробранско стакло „шкоде октавије“ Горана Д. из Бањалуке и тако угрозили његову безбједност.

Сазнајемо да су бомбаши откривени ДНК анализом биолошких трагова, који су пронађени на цедуљи и бомби.

Из полиције није саопштено због чега су осумњичени Горану поставили бомбу и тако га угрозили. Према непотврђеним информацијама, сумња се да би мотив могао бити одраније нерашчишћени рачуни.

Бомба је откривена 15. децембра лани након што је Горан на возилу прво примијетио поруку: „Ово ти је посљедње упозорење“ па је одлучио да све пријави полицији.

Сјео је у возило и одвезао се до бањалучке Полицијске управе не слутећи да вози ручну бомбу. Када је стигао у зграду бањалучке полиције испричао је инспекторима због чега је дошао. Потом су заједно отишли до његове „шкоде“ на паркингу како би им показао гдје је нашао цедуљицу.

Прегледом возила инспектори су примијетили да се поред брисача, на простору између предњег вјетробранског стакла и поклопца мотора „шкоде октавије“, налази скривена ручна бомба.

Полиција је тада блокирала паркинг и улицу Војводе Момчила како би безбједно уклонила „паклену направу“. Испоставило се да је овај Бањалучанин бомбу провозао скоро кроз читав град, а да није ни знао за то. Његово возило у вријеме проналаска упозоравајуће цедуље било је паркирано у бањалучкој улици Јована Дучића. Права је срећа што бомба није испала и тако се активирала.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Соколића и Тробока терете за угрожавање безбједности.

  • Против осумњичених Н. С. и Ђ. Т. поднесен је извјештај Окружном тужилаштву Бањалука. На основу прикупљених доказа утврђено је да су они лани 15. децембра у намјери да угрозе безбједност оштећеног, оставили поруку са упозорењем и ручну бомбу на предње вјетробранско стакло возила - рекли су у ПУ Бањалука не наводећи више детаља.

Прес

Занимљиво је да је бомба на „шкоди“ Горана Д. откривена и уклоњена баш у тренуцима док је начелник тадашњег Центра јавне безбједности Бањалука, а сада Полицијске управе Жељко Спасојевић презентовао резултате рада.

Током конференције за новинаре стигла је информација о том случају и да је бомба ефикасно и безбједно уклоњена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана