Bombaš umislio da su svi protiv njega

Goran Obradović
Bombaš umislio da su svi protiv njega

Banjaluka - Željku Stevanoviću (49) iz Banjaluke, koji je bombom ubio vozača "Autoprevoza" Boru Topića (55), određen je jednomjesečni pritvor u banjalučkom Okružnom sudu.

Stevanović, koji je zločin počinio 13. marta, tokom saslušanja u tužilaštvu i sudu izjavio je da se ne kaje za ono što je uradio i da bi to ponovio.

Pritvor je određen zbog bojazni da će Stevanović, ukoliko se bude branio sa slobode, pokušati da pobjegne, kao i da mu za ovo djelo može biti izrečena kazna od deset i više godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Stevanović je posljednji put na psihijatrijskom liječenju bio 2007. godine, ali da je trebalo da bude zadržan jer sa tim simptomima može biti opasan za sebe i okolinu.

- On je umislio da su se svi urotili protiv njega, tako da je stalno ubijeđen da roditelji, komšije pa i država stalno rade nešto na njegovu štetu - rekao je izvor blizak istrazi.

Dugogodišnji vještak neuropsihijatar Bogdan Stojaković rekao je da, prema informacijama koje ima iz novina, Stevanović najvjerovatnije ima dijagnozu paranoje i da se tu radi o poremećenoj ličnosti.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana