Бомба експлодирала под алфа ромеом у бањалучком насељу Кочићев вијенац

Сања Амиџић Фото: А.Чавић
Бомба експлодирала под алфа ромеом у бањалучком насељу Кочићев вијенац

Бањалука - У Солунској улици у бањалучком насељу Кочићев вијенац јуче око 1.45 часова непознате особе поставиле су експлозивну направу испод аутомобила "алфа ромео" Милоша Црнатка (28) из Бањалуке.

Аутомобил је у тренутку несреће био паркиран у дворишту породичне куће, а сумња се да је под возило постављена бомба. Од експлозије оштећен је предњи дио возила, док повријеђених није било.

Детонација која је одјекнула у глуво доба ноћи из кревета је подигла комшије који у том тренутку нису знали шта се дешава.

- Пробудила ме нека јака експлозија. Скочио сам из кревета и погледао кроз прозор. Вани је све било мирно тако да нисам знао гдје се и шта догађа. Тек ујутро када сам кренуо на посао људи причају да је експлодирала бомба под аутомобилом у близини - рекао је један од комшија који желио остати анониман.

Како каже, није чуо да је породица Црнадак проблематична и да има проблема са другим људима.

- Породицу познајем као примјерне људе у насељу и за њих немам ружних ријечи - казао је исти комшија.

Према незваничним информацијама породица Црнадак једино је раније имала проблема око неријешени имовинско-правних односа за породичну кућу. Нису имали других проблема због којих би били мета напада.

Власник аутомобила под који је постављена експлозија Милош Црнадак јуче није био код куће када је екипа "Гласа Српске" дошла на лице мјеста.

Из Центра јавне безбједности Бањалука јуче су рекли да још није познато каква је експлозивна направа постављена испод поменутог аутомобила.

- Полиција је током увиђаја изузела одређене предмете и трагове које ће послати на вјештачење у циљу идентификовања експлозивне направе и откривања починиоца кривичног дјела изазивање опште опасности - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Они су додали да је о овом случају обавијештен и дежурни тужилаца Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио да се предузму све потребне мјере како би се открио починилаца поменутог кривичног дјела.

Детонација

Експлозија у Солунској улици на Кочићевом вијенцу узнемирила је и становника других насеља.

Колико је детонација била јака чула се и у бањалучким насељима Лауш, Паприковац и Петрићевац. 

- Била сам будна и чула сам јаку експлозију. По звуку учинило ми се да је негдје на Кастелу - казала је мјештанка Лауша.

 

 

Експлозије

август 2014.

У Студентском центру "Никола Тесла" испред кафића "Шестица" експлодирала бомба која је оштетила оближњи киоск.

 

Новембар 2014.

Бомба испред улазних врата у стамбеној згради у улици Браће Југовића. Од експлозије оштећено више сусједних улазних врата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана