Bojan Koprena ubijen?

Goran Obradović
Bojan Koprena ubijen?

Banjaluka - Policija sumnja da je Bojan Koprena (26) iz Banjaluke, koji je nestao 7. jula ove godine, ubijen, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić.

On je juče kazao da je policija preduzela veliki broj operativnih radnji, a nekoliko osoba je bilo i na poligrafskom ispitivanju.

- Teško je doći do određenih dokaza, Manjača je veliki prostor, mnogo je jama, pa je teško pronaći osobu koja je nestala. Sumnjamo da je to lice ubijeno, ali vidjećemo u narednom periodu kakav će biti rezultat istrage - istakao je Jovičić.

Milenko Koprena, Bojanov otac, rekao je da ga niko iz policije nije obavijestio da sumnjaju da je njegov sin ubijen.

- Posljednji put kada sam se čuo sa policijom rekli su mi da i dalje tragaju za mojim sinom i da nemaju novih informacija, a da je moguće da je živ. Kada sam čuo da je ministar rekao da sumnjaju da je ubijen, pozvao sam policiju, ali su mi rekli da dođem u srijedu ujutro - ispričao je Milenko.

On je dodao da sumnja da bi neko ubio njegovog sina, jer on nije bio kriminalac, niti u sukobu sa njima i da se nada je još uvijek živ.

Izvor blizak istrazi rekao je da je više od deset osoba saslušano na poligrafu, ali da policija još nema osumnjičenih.

- Problem u istrazi predstavlja i to što je nestanak prijavljen tek poslije dva dana, a imali smo i dosta kontradiktornih izjava svjedoka i članova porodice - rekao je naš izvor.

Koprena je posljednji put viđen 7. jula oko 21 čas u ugostiteljskom objektu "Krčma kod Roze" u mjestu Kola kod Banjaluke, kada je napustio ovaj objekat i vozilom "opel vektra", boje trule višnje, otišao u nepoznatom pravcu i od tada ga niko nije vidio.  

Dva dana kasnije, rodbina je policiji prijavila njegov nestanak, a tada je u zaseoku Udovčići pronađeno njegovo zapaljeno vozilo. 

Poslije toga policija je pokrenula potragu za njim. Koristili su pse tragače, ali nisu uspjeli da pronađu novi trag.

Postojale su i spekulacije da je mladić nedavno viđen u banjalučkom marketu "AS", ali kada je policija pregledala snimke, ispostavilo se da se radio o lažnoj informaciji.

Njegova majka Dušanka Koprena ranije je rekla da se sa Bojanom čula 3. jula, a da je on na dan nestanka bio kod njene sestre u naselju Zeleni vir. Potom je oko 19.10 časova na benzinskoj pumpi natočio gorivo i kupio cigarete, a zatim otišao u pomenuti kafić "Krčma kod Roze", poslije čega mu se uskoro gubi svaki trag.

Razne priče

Članovi porodice Koprena ispričali su da su poslije nestanka Bojana čuli razne priče o njegovom nestanku, ali da ni od jedne nisu imali pomoći.

- Postojala je i verzija da je u ubistvo umiješana i njegova djevojka i još jedan muškarac, ali ni to nije dokazano - rekli su članovi porodice i istakli da se nadaju da je još uvijek živ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana