Бојан Копрена убијен?

Горан Обрадовић
Бојан Копрена убијен?

Бањалука - Полиција сумња да је Бојан Копрена (26) из Бањалуке, који је нестао 7. јула ове године, убијен, потврдио је министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић.

Он је јуче казао да је полиција предузела велики број оперативних радњи, а неколико особа је било и на полиграфском испитивању.

- Тешко је доћи до одређених доказа, Мањача је велики простор, много је јама, па је тешко пронаћи особу која је нестала. Сумњамо да је то лице убијено, али видјећемо у наредном периоду какав ће бити резултат истраге - истакао је Јовичић.

Миленко Копрена, Бојанов отац, рекао је да га нико из полиције није обавијестио да сумњају да је његов син убијен.

- Посљедњи пут када сам се чуо са полицијом рекли су ми да и даље трагају за мојим сином и да немају нових информација, а да је могуће да је жив. Када сам чуо да је министар рекао да сумњају да је убијен, позвао сам полицију, али су ми рекли да дођем у сриједу ујутро - испричао је Миленко.

Он је додао да сумња да би неко убио његовог сина, јер он није био криминалац, нити у сукобу са њима и да се нада је још увијек жив.

Извор близак истрази рекао је да је више од десет особа саслушано на полиграфу, али да полиција још нема осумњичених.

- Проблем у истрази представља и то што је нестанак пријављен тек послије два дана, а имали смо и доста контрадикторних изјава свједока и чланова породице - рекао је наш извор.

Копрена је посљедњи пут виђен 7. јула око 21 час у угоститељском објекту "Крчма код Розе" у мјесту Кола код Бањалуке, када је напустио овај објекат и возилом "опел вектра", боје труле вишње, отишао у непознатом правцу и од тада га нико није видио.  

Два дана касније, родбина је полицији пријавила његов нестанак, а тада је у засеоку Удовчићи пронађено његово запаљено возило. 

Послије тога полиција је покренула потрагу за њим. Користили су псе трагаче, али нису успјели да пронађу нови траг.

Постојале су и спекулације да је младић недавно виђен у бањалучком маркету "АС", али када је полиција прегледала снимке, испоставило се да се радио о лажној информацији.

Његова мајка Душанка Копрена раније је рекла да се са Бојаном чула 3. јула, а да је он на дан нестанка био код њене сестре у насељу Зелени вир. Потом је око 19.10 часова на бензинској пумпи наточио гориво и купио цигарете, а затим отишао у поменути кафић "Крчма код Розе", послије чега му се ускоро губи сваки траг.

Разне приче

Чланови породице Копрена испричали су да су послије нестанка Бојана чули разне приче о његовом нестанку, али да ни од једне нису имали помоћи.

- Постојала је и верзија да је у убиство умијешана и његова дјевојка и још један мушкарац, али ни то није доказано - рекли су чланови породице и истакли да се надају да је још увијек жив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана