Bježali od policije 70 kilometara zbog paketića marihuane

N. B.
Bježali od policije 70 kilometara zbog paketića marihuane

Maglaj, Modriča - Željko Lazić (21) iz Modriče uhapšen je u Maglaju nakon što je za volanom "opela" bježao od modričke policije čak 70 kilometara, a prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla paketić spida i marihuane.

Suvozač Danijel P. (28), takođe iz Modriče, uspio je da pobjegne u Maglaju. Sve se odigralo u ponedjeljak rano ujutro kada je policija u Modriči pokušala da zaustavi vozilo na magistralnom putu M-17. Međutim, Lazić se oglušio o upozorenja i dodao gas, pa je zajedno sa Danijelom P. počeo da bježi u pravcu Maglaja. Patrola je krenula za njima i nakon jurnjave duže od 70 kilometara ih sustigla.

- Pošto policija u Modriči nema ovlašćenja da hapsi na području FBiH, pozvali su kolege iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Lazića su uspjeli da zadrže do dolaska federalnih organa gonjenja, dok je Danijel P. istrčao iz vozila i pobjegao. Pretresom Lazića pronađen je paketić marihuane i paketić spida - rekao je izvor blizak istrazi.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Modriči policija je pretresla objekte koje koriste Lazić i Danijel P.

- Pretresom kuće i pomoćnog objekta koje koristi D. P. pronađeno je i zaplijenjeno više paketića različitog sadržaja, 38 sjemenki kanabisa, 29 tableta ekstazija, digitalna vaga i drugi predmeti. U kući Ž. L. nisu pronađeni narkotici - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Dodali su, navodeći inicijale, da će protiv Lazića i Danijela P. podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge. Prema nezvaničnim informacijama, Danijel P. je odranije poznat organima gonjenja, a do zaključenja ovog broja "Glasa" nismo uspjeli da saznamo da li ga je policija pronašla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana