Бјежали од полиције 70 километара због пакетића марихуане

Н. Б.
Бјежали од полиције 70 километара због пакетића марихуане

Маглај, Модрича - Жељко Лазић (21) из Модриче ухапшен је у Маглају након што је за воланом "опела" бјежао од модричке полиције чак 70 километара, а приликом хапшења полиција је код њега пронашла пакетић спида и марихуане.

Сувозач Данијел П. (28), такође из Модриче, успио је да побјегне у Маглају. Све се одиграло у понедјељак рано ујутро када је полиција у Модричи покушала да заустави возило на магистралном путу М-17. Међутим, Лазић се оглушио о упозорења и додао гас, па је заједно са Данијелом П. почео да бјежи у правцу Маглаја. Патрола је кренула за њима и након јурњаве дуже од 70 километара их сустигла.

- Пошто полиција у Модричи нема овлашћења да хапси на подручју ФБиХ, позвали су колеге из МУП-а Зеничко-добојског кантона. Лазића су успјели да задрже до доласка федералних органа гоњења, док је Данијел П. истрчао из возила и побјегао. Претресом Лазића пронађен је пакетић марихуане и пакетић спида - рекао је извор близак истрази.

На основу наредбе Основног суда у Модричи полиција је претресла објекте које користе Лазић и Данијел П.

- Претресом куће и помоћног објекта које користи Д. П. пронађено је и заплијењено више пакетића различитог садржаја, 38 сјеменки канабиса, 29 таблета екстазија, дигитална вага и други предмети. У кући Ж. Л. нису пронађени наркотици - рекли су у Полицијској управи Добој.

Додали су, наводећи иницијале, да ће против Лазића и Данијела П. поднијети извјештај Окружном тужилаштву у Добоју због неовлашћене производње и промета опојне дроге. Према незваничним информацијама, Данијел П. је одраније познат органима гоњења, а до закључења овог броја "Гласа" нисмо успјели да сазнамо да ли га је полиција пронашла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана