Бизарнно: Затражио потврду о алкотесту, рекли му да помакне ауто па га казнили јер није био везан

vecernji.hr
Бизарнно: Затражио потврду о алкотесту, рекли му да помакне ауто па га казнили јер није био везан

Сплит - Сплићанин је у сриједу десетак минута полсије поноћи заустављен од полицијске патроле на аутобусној станици пут Подстране из правца Сплита.

Невјеројатна прича која спада у рубрику “вјеровали или не”. долази из Сплита гдје је један возач прекршајно кажњен с 500 куна због невезивања сигурносног појаса, преноси

Наиме, Сплићанин десетак минута прије поноћи заустављен од полицијске патроле опходње на аутобусној станици пут Подстране из правца Сплита.

  • Био сам уредно везан и то су видјели и полицијски службеници који су били у контроли, а онда сам и подвргнут алко-тесту. Он је показао нула промила па сам замолио службенике да ми дају потврду алко теста којим су утврдили да нисам конзумирао алкохол. У тренутку кад сам затражио потврду, полицијски службеници, а било их је пет-шест на мјесту догађаја, почели су негодовати и објашњавати ми да сам безобразан јер тражим потврду - написао је Сплићанин који је уложио приговор сплитској полицији.  

Додао је како је, будући да су га зауставили на аутобусној станици, у тренутку заустављања стао иза службеног полицијског аутомобила. Кад је затражио потврду, полицајац му је рекао да сједне у своје возило и помакне га пола метра унапријед како не би ометао друга возила која заустављају.

- Направио сам што ми је рекао, ушао сам у ауто и помакнуо га 50 центиметара, а онда су ми написали прекршајни налог јер нисам користио сигурносни појас тих пола метра, рекао је незадовољни Сплићанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана