Бизарна саобраћајна несрећа код Теслића: Аутом ударио жену и погинуо

Невена Бунић
Бизарна саобраћајна несрећа код Теслића: Аутом ударио жену и погинуо

Теслић - Перо Васић (38) из Теслића погинуо је након што је аутомобилом ударио суграђанку Веру Т. (61), а потом се возилом забио и у оближњу кућу у Гомљеници.

Бизарна саобраћајна несрећа десила се у уторак око 21 час, када је Васић за воланом “тојоте” прешао у супротну траку, ударио жену пјешака на тротоару, а потом се аутомобилом забио и у зид куће власника В. Ћ. Аутомобил се од силине удара преврнуо. Према незваничним информацијама, до несреће је дошло јер је Васић пребрзо возио те је изгубио контролу над аутомобилом.

Полиција и екипа хитне помоћи су брзо стигли на лице мјеста, а повријеђени возач и жена превезени су у теслићки Дом здравља. Васић је у овој здравственој установи преминуо од задобијених повреда, а жена је превезена у добојску болницу. Вера Т. је задобила тешке повреде, али је, како сазнајемо, ван животне опасности.

- По овлашћењу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Добој, обавили смо увиђај и прикупили све трагове. Након вјештачења знаће се све околности несреће - саопштили су у Полицијској управи Добој.

Тешка несрећа десила се и на локалном путу Бањалука – Слатина, гдје су се сударили “ауди” и “пасат”. У овој несрећи тешко је повријеђена Бањалучанка Сања Јакић (30), која је била за воланом “пасата”, док је возач “аудија” Силвијо Менегони (19) из Лакташа прошао без повреда. Јакићева је превезена у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

- Пацијенткиња С. Ј. је збринута на Клиници за ортопедију и трауматологију. Она је задобила прелом наткољеничне кости. Тренутно је у стабилно и остаје на даљем праћењу и лијечењу у нашој установи - казали су у УКЦ-у РС. 

Негослав Моћевић тешко је повријеђен у судару “голфа 3” и камиона “мерцедес” на магистралном путу Сарајево - Фоча у мјесту Оглавак код Трнова. Моћевић је управљао “голфом”, док је за воланом теретњака био Мухин М. Моћевић је збринут у Универзитетском клиничком центру у Сарајеву.

Ухапшен тинејџер

Полиција је идентификовала тинејџера (17) који је осумњичен да је за воланом “пасата” ударио у “голф” у Брањеву  код Зворника, након чега је побјегао.

За воланом “голфа” био је М. Н, а у удесу који се догодио у уторак, срећом, није било повријеђених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана