Bizarna nesreća kod Banjaluke: Krava starca omotala užetom pa ga usmrtila

N. B.
Bizarna nesreća kod Banjaluke: Krava starca omotala užetom pa ga usmrtila

Banjaluka - Aleksa Ristić (71) umro je kada ga je krava koju je vodio omotala užetom i oborila na tlo, nakon čega je starac razbio glavu o kamen u blizini njegove porodične kuće u Krupi na Vrbasu kod Banjaluke.

Nesrećni starac je u srijedu ujutro otišao do štale sa namjerom da kravu odvede na sjemenjenje. Izveo je životinju na makadamski put, ali je napolju počela jaka kiša, pa je Ristić raširio kišobran. Pretpostavlja se da je to prepalo kravu, koja je počela da skače i trči ukrug.

Nije uspio da je smiri, a životinja mu je, vrteći se oko njega, omotala konopac oko tijela i vrata. Pao je na zemlju i glavom udario o kamen, koji mu je razbio sljepoočnicu. Životinja je pobjegla, a tijelo starca je ponašao komšija nekoliko časova nakon nesreće.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da se desila ova bizarna nesreća.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta uz prisustvo dežurnog mrtvozornika, koji je konstatovao da na tijelu A. R. nema elemenata krivičnog djela - rekli su u policiji.

Nastradali Ristić iza sebe je ostavio suprugu, kćerku, sina i dvoje unučadi. Bio je u penziji, a ranije je  radio kao putar u preduzeću "Kozaraputevi". Sestra pokojnika Velinka Stanetić kaže da je njen brat bio vitalan i zdrav, iako u poodmaklim godinama.

- Bio je dobar i vrijedan čovjek. Ovo je četvrta tragedija koja je zadesila našu porodicu u nekoliko godina. Umrli su mi majka, sin i muž, a sad i brat - ispričala je ona kroz suze.

U zaseoku Ristići juče je vladao muk i nevjerica.

- Strašno je ovo šta se dogodilo Aleksi, koji je bio uzoran domaćin. Krava je i ranije bježala i bila je nemirna. Nakon nesreće pobjegla je i do sada se nije vratila - rekao je jedan od komšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana