Бизарна крађа у Бањалуци: “Ауди” украли камионом за шлепање

Небојша Томашевић
Бизарна крађа у Бањалуци: “Ауди” украли камионом за шлепање

Бањалука - Како би украли скупоцјени “ауди А5”, Никола Мирић (33) из Београда, Бојан Малешевић (31), Никола Поповић (29) и Милан Косић (20) из Бањалуке унајмили су камион за шлепање, сазнаје “Глас Српске”.

Њих полиција сумњичи да су 24. марта у бањалучком насељу Борик украли поменути “ауди” вриједан 30.000 КМ који су натоварили на камион и одвезли у Бошковиће код Лакташа. Ту су га скривали до момента хапшења. У полицији су појаснили да је аутомобил власништво Бањалучанина З. Б. и да је у вријеме крађе био паркиран на Булевару Живојина Мишића.

У Полицијској управи Бањалука, чији су припадници у сриједу ухапсили осумњичене, сазнајемо да је шлепање возила било кључно за откривање осумњичених.

- На мјесту крађе истражиоци су пронашли трагове стругања гума на асфалту какве обично остављају камиони за шлепање. Након крађе прегледани су снимци више надзорних камера и утврђено кретање шлеп-возила које је превозило црни “ауди А5”. То је у коначници довело до проналаска украденог аутомобила и откривања осумњичених - казао је извор близак истрази.

Појаснио је да је полиција истрагом утврдила да је возило украдено по наруџби и да је требало да буде превезено у Београд.

- Београђанин је био ангажован за крађу возила у којој су са њим учествовали Малешевић и Поповић. Косић је скривао возило, а у томе му је помагао и Поповић. Према нашим информацијама, они су “ауди” требали да продају за 5.000 евра, од чега је сваки од учесника требало да добије одређени износ - рекао је извор близак истрази.

Лопови су откривени два дана након крађе, а свима су лисице на руке стављене у сриједу.

- Полиција је 26. и 27. марта ухапсила Н. М., Б. М., Н. П. и М. К. због сумње да су украли “ауди” с паркинга на Булевару Живојина Мишића у Бањалуци. Откривени су захваљујући траговима и блокадом излаза из града - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да ће аутомобил бити враћен власнику, а полиција наставља истрагу како би било утврђено да ли се и друга лица могу довести у везу са поменутом крађом.

Осуђивани

Како незванично сазнајемо у полицији, ухапшени Никола Мирић и Бојан Малешевић и раније су имали проблема са законом. Мирић је у Србији више пута привођен и осуђиван због разбојништава и тешких крађа. Малешевић је осуђиван због оштећења туђе ствари, тешке крађе и наношења тјелесних повреда, а углавном су му изрицане условне казне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана