Бивши замјеник начелника општине Нови Град осумњичен за несавјестан рад

Небојша Томашевић
Бивши замјеник начелника општине Нови Град осумњичен за несавјестан рад

Нови Град - Бивши замјеник начелника општине Нови Град Зоран Старчевић (46) из Бањалуке осумњичен је да је несавјесним радом оштетио ову општину за око 34.000 КМ.

Незванично сазнајемо да је он омогућио фирми "Превоз Вуковић" да добије посао обављања јавног превоза на подручју Новог Града иако није имала лиценцу за то.

- На избор поменуте фирме жалило се предузеће "Топинг трејд" из Новог Града које је имало сву потребну документацију за обављање превоза. Ова фирма је тужила општину и добила спор, а пресудом Основног суда у Новом Граду одлучено је да општина мора да плати тој фирми 33.777 КМ ради надокнаде штете и трошкова парничног поступка - казао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, казали су да су против Старчевића бијељинском Окружном тужилаштву поднијели извјештај због несавјесног рада у служби.

- Осумњичени З. С. је незаконито омогућио увођење кооперанта за обављање јавног линијског превоза лица на подручју општине. Знао је да та фирма није посједовала одговарајућу лиценцу, коју издаје надлежни орган локалне самоуправе на чијој територији се врши превоз - казали су у Полицијској управи Приједор и додали да је осумњичени на овај начин оштетио општину.

- Друго предузеће тужило је општину Нови Град због увођења кооперанта за вршење јавног превоза и добило спор. Општина је на основу пресуде дужна да на име накнаде штете и парничног поступка плати 33.777 КМ - појаснили су у полицији.

Зоран Старчевић тврди да је невин и да ће то доказати.

- Није ми јасно зашто сам осумњичен. На том предмету радио је тим људи који је припремио сва документа у вези са избором кооперанта за обављање превоза. Изненађен сам јер ту нема моје кривице, што ће се видјети - казао је Старчевић.

Потврдио је да је "Топинг трејд" тужио општину и добио спор, али каже да је то првостепена пресуда.

- На пресуду је уложена жалба и поступак се води код Окружног суда. Није још завршен. По тој пресуди општина Нови Град и фирма "Превоз Вуковић" из Козарске Дубице дужни су да солидарно надокнаде штету - казао је Старчевић.

Општина

Из општине Нови Град саопштено је да посједују сазнања да се води истрага против одређеног броја особа које су је раније представљале.

- Међутим, спорни случај је из 2014. године па нису упознати са детаљима. Упознати смо са судским поступком за надокнаду штете по захтјеву фирме "Топинг трејд", али он до данас није правоснажно окончан. Комплетна документација у вези с предметом предата је полицији у Приједору ради истраге - саопштили су из општине Нови Град.

Додали су да ће након завршетка судских поступака и истражних радњи, уколико буду потврђене злоупотребе, покренути поступак за надокнаду евентуалне штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана