Bivši supružnici utjerivali dugove

N. T.
Bivši supružnici utjerivali dugove

Prijedor - Goran Knežević (44), njegova bivša supruga Sanja Knežević (38) iz Prijedora i njihov poznanik Tomislav Mastikosa (42) iz Brčkog optuženi su za zelenašenje.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Loan” sredinom marta ove godine, a optužnicu protiv njih podiglo je Okružno javno tužilaštvo Prijedor. Trojku terete da su od početka 2015. do 21. marta ove godine na području Prijedora posuđivali novac građanima, a potom uz visoke kamate “naplaćivali” dugove. U optužnici se, između ostalog, navodi da su koristili teško imovinske stanje pojedinih građana.

- Davali su im novac na zajm uz visoke nesrazmjerne kamate čime su nezakonito ostvarivali veliku imovinsku korist - precizirano je u optužnici.

Organizator i vođa zelenaštva bio je Goran, a sumnja se da je ovaj trojac oštetio veći broj građana za nekoliko stotina hiljada maraka. Goran je svojim žrtvama prijetio i batinama ukoliko na vrijeme ne bi vraćali kamate i ugovorni dug. Trojac je od dužnika uzimao daleko veće sume novca od  posuđene.

Goran Knežević je odranije poznat policiji po krivičnim djelima i više puta je hapšen. Policija je krajem prošle godine u njegovom stanu pronašla veliku količinu oružja. Stan je pretresen nakon prijave da je on prijetio bivšoj supruzi Sanji. Tada je kod njega pronađeno tri pištolja, automatska puška, 510 metaka različitog kalibra, dvije ručne bombe i raketni bacač zolja. Prema nezvaničnim informacijama, Goran je zbog zelenašenja pao u jednom od najpopularnijih kafića u centru Prijedora. Upao je u zamku kada je došao u lokal, gdje ga je čekao jedan od dužnika, koji je navodno htio da mu vrati novac. Tu su ga sačekali policajci i stavili mu lisice na ruke. Tada je kod njega pronađeno nekoliko hiljada maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana