Bivši supružnici iz Prijedora utjerivali dugove

Nevena Bunić, Snežana Tasić
Bivši supružnici iz Prijedora utjerivali dugove

Prijedor, Brčko - Goran Knežević (44), njegova bivša supruga Sanja Knežević (38) iz Prijedora i Tomislav Mastikosa (42) iz Brčkog uhapšeni su zbog zelenaštva na području Prijedora, saznaje "Glas Srpske".

Trojka je juče lišena slobode u akciji "Loan", koju su sprovele Policijska uprava Prijedor i policija Brčko distrikta.

Uhapšeni su osumnjičeni da su duži period posuđivali novac građanima, a potom uz visoke kamate "naplaćivali" dugove. Nezvanično, zelenaši su prijetili batinama ukoliko im dužnici na vrijeme ne bi vratili daleko veću sumu od posuđene.

Knežević je označen kao organizator zelenaštava, a sumnja se da je ovaj trojac za nekoliko stotina hiljada maraka oštetio desetine Prijedorčana.

Povodom ove akcije juče je organizovana konferencija za novinare u Policijskoj upravi Prijedor. Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Goran Mikanović izjavio je, navodeći inicijale osumnjičenih, da je hapšenju prethodila petomjesečna istraga.

- Imamo informacije da su se uhapšeni i duže bavili ovim nezakonitim radnjama. Poslije ispitivanja privedenih i detaljne istrage utvrdićemo koliko je tačno građana oštećeno, kao i za koju sumu. Naknadno ćemo imati informacije da li među oštećenima ima i predstavnika preduzeća ili organizacija - kazao je Mikanović.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je da su uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, i po naredbi prijedorskog Osnovnog suda, pretresene kuće osumnjičenih.

- Veliki broj građana je prevaren na ovaj način, ali mi pozivamo sve oštećene Prijedorčane da to prijave policiji, jer zelenaštvo građani rijetko ili nikako ne prijavljuju. Stvaran broj oštećenih je možda i veći od onog kojim mi sada raspolažemo - rekao je Ivanić.

Knežević je od ranije poznat organima gonjenja. Prije četiri mjeseca policija je u njegovom stanu otkrila veliku količinu oružja, koji su pretresli nakon što je prijetio jednoj osobi. Kako nezvanično saznajemo, Goran je tada prijetio bivšoj supruzi Sanji. Pronađena su i privremeno oduzeta tri pištolja, jedna automatska puška, 510 metaka različitog kalibra, dvije ručne bombe i jedan raketni bacač zolja, saopštili su tada iz PU Prijedor. Zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija Kneževiću je u  novembru određen pritvor od 30 dana. Prema nezvaničnim informacijama, odranije je poznat i po nasilničkom ponašanju.

U kafani upao u zamku

Prema nezvaničnim informacijama, Goran Knežević je uhapšen u jednom od najpopularnijih kafića u centru Prijedora. On je upao je u zamku kada je došao u lokal, gdje ga je čekao jedan od dužnika, koji je navodno htio da mu vrati novac.

- Taman kada su počeli pričati o vraćanju novca, u tom trenutku su upali policajci, koji su uhapsili Kneževića, a prilikom pretresa kod njega je nađeno nekoliko hiljada maraka - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana