Бивши полицајац притворен, потрага за саучесником убиства Петра Бајчетића у Билећи

Н. Т.
Бивши полицајац притворен, потрага за саучесником убиства Петра Бајчетића у Билећи

Бањалука - Драган Шаренац ухапшен је због убиства власника кафића "НН" из Билеће Петра Бајчетића (37), а због овог злочина трага се за Миљаном Вујовићем који је у бјекству, казао је на конференцији за новинаре у Бањалуци начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Дарко Илић.

Шаренац је бивши полицајац које је добио отказ у МУП-у РС због шверца дрогом.

- Убиство је почињено из користољубља. Мотив су раније неразјашњени криминални рачуни актера. Сва три лица су одраније позната по чињењу кривичних дјела. "Голф 5" који је пронађен запаљен у околини Билеће коришћен је током убиства - навео је Илић и додао да је за Вујовићем расписана потрага.

Конференцији за новинаре присуствовао је и начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета, који је потврдио да је Вујовић издржавао затворску казну од осам година због покушаја убиства. Полиција је објавила и фотографију Вујовића и позвала све грађене ако га негдје виде да то дојаве полицији.

Шаренац је након испитивања у полицији предат у надлежност Посебног одјељења Републичког тужилаштва.

Бајчетић је убијен у понедјељак око 20.30 часова испред зграде гдје живи у Билећи. Убице су му направиле засједу. Када се он довезао "голфом" пресрели су га и наводно покушали да отму. Међутим, како им је план да га угурају у друго возило пропао, један од нападача испуцао је хитац у ваздух, а затим пуцао Бајчетићу у главу.

Шаренац је хапшен у акцији "Маска" у октобру прошле године због организованог шверца дрогом. Вујовић је на казну од осам година осуђен 2007. године због подметања експлозивне направе под службени аутомобил бившег командира Јединице ДГС-а у Требињу Миодрага Кундачине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана