Bivši ministar MUP-a RS svjedok optuženih

Nebojša Tomašević
Bivši ministar MUP-a RS svjedok optuženih

Banjaluka - Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić biće svjedok odbrane inspektora CJB Banjaluka Ognjena Stijaka i drugih optuženih za trgovinu drogom.

Jovičića je za svjedoka juče u banjalučkom Okružnom sudu predložio branilac optuženog Ognjena Stijaka, advokat Marinko Brkić. Vijeće ovog suda kojim je predsjedavala Snježana Kudrić  ovaj zahtjev je prihvatilo, a osim Jovičića, prihvaćeno je da kao svjedok odbrane bude i aktuelni direktor policije RS Gojko Vasić.

Osim Stijaka u ovom slučaju za trgovinu drogom optuženi su policijski inspektori Srđan Radulović i Marko Kovačević.

Vijeće Okružnog suda odbilo je zahtjeve odbrane Stijaka da se kao svjedoci saslušaju tužilac Tužilaštva BiH Dijana Kajmaković, te sudija Suda BiH Branko Perić.

Advokat Brkić je obrazlažući svoje zahtjeve objasnio da svjedočenjem tužioca Kajmaković odbrana želi da dokaže da nisu tačne informacije da je Agencija za istrage i zaštitu SIPA sprovodila istragu protiv inspektora. Takvu netačnu tvrdnju o istrazi, tvrdi Brkić, iznio je bivši načelnik Uprave krim-policije MUP-a RS Zoran Mandić.

Sudsko vijeće prihvatilo je i zahtjev optuženog Radulovića da se kao dokaz u ovom predmetu izvedu zapisnici vezani za njegovog bivšeg informanta Gorana Bošnjaka koji je bio u policiji zaveden pod kodnim imenom Pokojo.

Radulović je kazao da zapisnicima želi dokazati kako je svaka komunikacija sa Bošnjakom bila uredno prijavljena nadležnima i da ga nije štitio. U tim izvještajima, kazao je Radulović,  navedeno je da je protiv Bošnjaka policija podnosila izvještaj za trogivnu drogom.

Specijalno tužilaštvo RS tereti Radulovića, Stijaka i  Kovačevića da su  bili organizovana grupa koje je prodavala heroin i marihuanu  od kraja 2010. do oktobra 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana