Бивши министар МУП-а РС свједок оптужених

Небојша Томашевић
Бивши министар МУП-а РС свједок оптужених

Бањалука - Бивши министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић биће свједок одбране инспектора ЦЈБ Бањалука Огњена Стијака и других оптужених за трговину дрогом.

Јовичића је за свједока јуче у бањалучком Окружном суду предложио бранилац оптуженог Огњена Стијака, адвокат Маринко Бркић. Вијеће овог суда којим је предсједавала Сњежана Кудрић  овај захтјев је прихватило, а осим Јовичића, прихваћено је да као свједок одбране буде и актуелни директор полиције РС Гојко Васић.

Осим Стијака у овом случају за трговину дрогом оптужени су полицијски инспектори Срђан Радуловић и Марко Ковачевић.

Вијеће Окружног суда одбило је захтјеве одбране Стијака да се као свједоци саслушају тужилац Тужилаштва БиХ Дијана Кајмаковић, те судија Суда БиХ Бранко Перић.

Адвокат Бркић је образлажући своје захтјеве објаснио да свједочењем тужиоца Кајмаковић одбрана жели да докаже да нису тачне информације да је Агенција за истраге и заштиту SIPA спроводила истрагу против инспектора. Такву нетачну тврдњу о истрази, тврди Бркић, изнио је бивши начелник Управе крим-полиције МУП-а РС Зоран Мандић.

Судско вијеће прихватило је и захтјев оптуженог Радуловића да се као доказ у овом предмету изведу записници везани за његовог бившег информанта Горана Бошњака који је био у полицији заведен под кодним именом Покојо.

Радуловић је казао да записницима жели доказати како је свака комуникација са Бошњаком била уредно пријављена надлежнима и да га није штитио. У тим извјештајима, казао је Радуловић,  наведено је да је против Бошњака полиција подносила извјештај за трогивну дрогом.

Специјално тужилаштво РС терети Радуловића, Стијака и  Ковачевића да су  били организована група које је продавала хероин и марихуану  од краја 2010. до октобра 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана