Бивши фудбалери шверцовали 20 килограма дроге

Небојша Томашевић
Бивши фудбалери шверцовали 20 килограма дроге

Бањалука - Браћа Ненад (43) и Предраг (45) Трнинић из Бањалуке, те Тито Микач (60) из Градишке ухапшени су због шверца више од 20 килограма наркотика који су пронађени претресом "пасата" на подручју Градишке.

Према незваничним информацијама, осумњичени су дрогу превозили из Албаније за Минхен у Њемачкој. Требало је да је прокријумчаре преко Градишке и Хрватске даље у Њемачку, али су их омели полицајци који су сазнали за њихову намјеру па су за њих организовали сачекушу.

Сазнајемо да су ухапшена браћа наводно бивши фудбалери бањалучког Борца.

Хапшење и запљену дроге потврдио је на ванредној конференцији начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Дарко Илић наводећи иницијале ухапшених.

- Заплијењено је око 20 килограма сканка, пола килограма кокаина и 367 грама хероина. Дрога је била смјештена у скривеним бункерима у возилу и упакована уз коришћење одређене хемијске супстанце како би се онемогућило њено откривање уз помоћ паса - појаснио је Илић.

Истакао је да је, према до сада прикупљеним подацима, дрога највјероватније намијењена тржишту западне Европе.

- Руте кријумчарења сканка углавном се крећу из Албаније преко БиХ, ка земљама западне Европе. Претпостављамо да је дрога превожена преко БиХ и ми смо овом акцијом пресјекли њен даљи транспорт до крајњег одредишта - рекао је Илић и додао да не може прецизирати колика је вриједност дроге.

Према његовим ријечима, ухапшени нису до сада познати по шверцу наркотика и тежим кривичним дјелима.

- Само једно лице од ухапшених има досије, али не за тешка кривична дјела - казао је Илић и истакао да се истрага у овом случају наставља.

Нагласио је да се претпоставља да ухапшени тројац није дјеловао сам и да је група кријумчара с којима су они повезани већа.

- Истрага ће бити настављена с циљем откривања свих околности шверца дроге. Осумњичени ће бити испитани и предати у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва - рекао је Илић не наводећи више детаља.

Акцију проналаска дроге и хапшења осумњичених извела је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Чистач

Испред "пасата" у ком је нађена дрога ишао је други аутомобил који је имао задатак да омете хапшење.

- Ријеч је о такозваном "чистачу", а особе у том возилу имале су задатак да извиде да ли има полиције и то јаве својим "колегама" у "пасату" како би било избјегнуто хапшење - појаснили су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана