Bivša košarkašica nožem povrijedila majku pa sebe u banjalučkom naselju Starčevica

S. A.
Bivša košarkašica nožem povrijedila majku pa sebe u banjalučkom naselju Starčevica

Banjaluka - Bivša košarkašica Smilja Rađenović (49) iz Banjaluke osumnjičena je da je nožem lakše povrijedila svoju majku Zorku Rađenović (75), a zatim sebe ubola više puta u vrat i grudni koš u njihovom stanu u banjalučkom naselju Starčevica.

Prema nepotvrđenim informacijama, u incidentu koji se dogodio u petak popodne u ulici Sime Miljuša starica je zadobila povrede lijeve strane grudnog koša, dok njena kćerka ima pet povreda na vratu i jednu na lijevoj dojci.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS, navodeći inicijale, rekli su da je pacijent Z. R. zadobila lakše povrede lijeve dojke i da je nakon ukazane ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje.

- Pacijentkinja S. R. ima lakše povrede vrata i lijeve dojke. Nakon ukazane ljekarske pomoći na dalje liječenje smještana je na Kliniku za psihijatriju – kazali su u UKC-u RS.

Prema početnim informacija sumnjalo se da je u pitanju pokušaj ubistva, međutim, kako saznajemo, djelo je okvalifikovano kao nasilje u porodici. Kako kažu komšije Rađenovića, za nemili događaj čuli su tek kada su ispred zgrade vidjeli policiju i vozilo Hitne pomoći.

- Vidjela sam da se nešto dešava, ali nisam znala šta. Kasnije čujem u naselju da je Smilja napala i povrijedila majku, a zatim sebe. Od tada ih nisam vidjela - kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da Smilja na pomenutoj adresi živi sa bratom i majkom, koju njeguje gotovo sedam godina jer je teško bolesna. Rađenovićeva je u žižu javnosti dospjela 1989. godine kada je kao prvotimka Ženskog košarkaško kluba Jedinstvo iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope u Firenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana