Бивша кошаркашица ножем повриједила мајку па себе у бањалучком насељу Старчевица

С. А.
Бивша кошаркашица ножем повриједила мајку па себе у бањалучком насељу Старчевица

Бањалука - Бивша кошаркашица Смиља Рађеновић (49) из Бањалуке осумњичена је да је ножем лакше повриједила своју мајку Зорку Рађеновић (75), а затим себе убола више пута у врат и грудни кош у њиховом стану у бањалучком насељу Старчевица.

Према непотврђеним информацијама, у инциденту који се догодио у петак поподне у улици Симе Миљуша старица је задобила повреде лијеве стране грудног коша, док њена кћерка има пет повреда на врату и једну на лијевој дојци.

У Универзитетском клиничком центру РС, наводећи иницијале, рекли су да је пацијент З. Р. задобила лакше повреде лијеве дојке и да је након указане љекарске помоћи пуштена на кућно лијечење.

- Пацијенткиња С. Р. има лакше повреде врата и лијеве дојке. Након указане љекарске помоћи на даље лијечење смјештана је на Клинику за психијатрију – казали су у УКЦ-у РС.

Према почетним информација сумњало се да је у питању покушај убиства, међутим, како сазнајемо, дјело је оквалификовано као насиље у породици. Како кажу комшије Рађеновића, за немили догађај чули су тек када су испред зграде видјели полицију и возило Хитне помоћи.

- Видјела сам да се нешто дешава, али нисам знала шта. Касније чујем у насељу да је Смиља напала и повриједила мајку, а затим себе. Од тада их нисам видјела - казала је комшиница која није жељела да јој објавимо име.

Додала је да Смиља на поменутој адреси живи са братом и мајком, коју његује готово седам година јер је тешко болесна. Рађеновићева је у жижу јавности доспјела 1989. године када је као првотимка Женског кошаркашко клуба Јединство из Тузле освојила титулу првака Европе у Фиренци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана