Bingo i milioni nestali u plamenu

Sanja Amidžić
Bingo i milioni nestali u plamenu

Mostar - Tržni centar "Bingo" u Mostaru izgorio je do temelja u požaru koji je buknuo u subotu naveče, a pričinjena je šteta koja se mjeri desetinama miliona maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, vatrena stihija, koja je izbila u subotu oko 20 časova, krenula je od odjela sa namještajem i objekat površine 2.500 kvadratnih metara progutala za samo pola sata.

U trenutku izbijanja vatre u hipermarketu je pored zaposlenih bio i veći broj kupaca, ali su na vrijeme evakuisani i povrijeđenih nije bilo. Očevici su ispričali da se zbog gustog dima jedan od radnika bio izgubio, ali je i on izašao iz objekta. Dok se vatra širila, a dim prekrivao Mostar, iz objekta su odjekivale eksplozije.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su rekli da će policija obaviti uviđaj nakon što budu stečeni uslovi za bezbjedan ulazak na požarište.

- Vatra je ugašena, ali još ima dijelova gdje nije bezbjedno ulaziti. Sumnja se i da ima plinskih boca koje nisu eksplodirale, tako da uviđaj neće početi dok ne budu stečeni uslovi i uklonjen i najmanji rizik za istražioce. Više informacija o požaru biće poznato nakon istrage - kazali su u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar kazali su da je montažni objekat u kojem bio tržni centar izgorio u potpunosti i da je od njega ostalo samo zgarište.

- Šteta je stopostotna i ništa se više ne može spasiti. Cijela konstrukcija objekta je porušena i "Bingo" je uništen - rekao je komandant ove jedinice Petar Jurić.

Na mjestu požara, osim nadležnih službi, juče su bili i brojni radnici koji su nijemo posmatrali izgorjeli objekat u kojem su zarađivali za život.

- Žalosno, ne znam šta da kažem. Od plate koju sam zarađivao u ovom preduzeću hranio sam porodicu - rekao je jedan od zaposlenih koji je želio da ostane anoniman.

Tržni centar "Bingo" u naselju Vrapčići u Mostaru otvoren je 15. jula 2011. godine i zapošljavao je oko stotinu radnika. Vlasnik ovog lanca trgovina u ovaj hipermarket tada je uložio 12 miliona maraka.

Kompanija "Bingo" širom BiH ima više od 200 prodajnih objekata, a nedavno su kupili i tvornicu za proizvodnju deterdženata "Dita" iz Tuzle.

Gradonačelnik

Mjesto na kojem je nekad bio tržni centar "Bingo" posjetio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

- Šteta je totalna. Ovo neće samo biti tragedija za kompaniju, dobavljače i zaposlene nego i za cijeli Mostar. Posljedice su nesagledive - kazao je Bešlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana